Затлъстяването увеличава риска от смърт от COVID-19 с почти един

...
Затлъстяването увеличава риска от смърт от COVID-19 с почти един
Коментари Харесай

Учените откриха връзка между затлъстяването и смъртността от COVID-19

Затлъстяването усилва риска от гибел от COVID-19 с съвсем един и половина пъти, а също по този начин може да понижи успеваемостта на имунизацията против вируса. Това демонстрира изследване на американски учени, оповестено от английския вестник The Guardian.
Според проучването, затлъстяването усилва риска от гибел от заболяване, породено от, с 48%. Освен това, съгласно откритията на учените, коронавирусната ваксина може да е по-малко ефикасна при хора с наднормено тегло.
 Китайски ресторант мери клиентите си на входа Китайски ресторант мери клиентите си на входа
Ресторант в Китай се извини за спорната си политика да моли идващите да вечерят клиенти да се претеглят, преди да влязат. Ресто...
Учените откриха, че хората с показател на телесна маса над 30 са изложени на по-голям риск от заразяване с ковид по всевъзможен метод. Така че заплахата затлъстели хора да стигнат до болничното заведение заради ковид се усилва със 113%. Те също са по-склонни да попаднат в интензивно лекуване (рискът нараства със 74%), отбелязва още организация " Фокус ".
Изследването на учени от университета в Северна Каролина Chapel Hill, е оповестено и в научното списание Obesity Reviews, е поръчано от Световната банка. Отбелязва се, че работата на учените е била метаанализ, комбинирайки данни от доста проучвания, извършени по целия свят, в това число Италия, Франция, Англия, Съединени американски щати и Китай.
The Guardian написа още, че Съединени американски щати и Англия имат едни от най-високите проценти на затлъстяване в света. Повече от 40% от американците са с наднормено тегло, във Англия повече от 27% от възрастните са със затлъстяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР