Затъмненията са от астрономическите събития, които предизвикват голям интерес. А

...
Затъмненията са от астрономическите събития, които предизвикват голям интерес. А
Коментари Харесай

Днес наблюдаваме рядко хибридно слънчево затъмнение

Затъмненията са от астрономическите събития, които провокират огромен интерес. А през днешния ден, 20 април, ще сме очевидци на в действителност зрелищно и доста рядко по типа си такова.

Хибридното слънчево затъмнение е тип слънчево затъмнение, което наподобява като пръстеновидно или цялостно слънчево затъмнение, според от местоположението на наблюдаващия.

Подобен феномен се следи, когато Луната е прекомерно покрай Земята, с цел да може сянката й изцяло да закрие слънчевия диск. И до момента в който при цялостното затъмнение Слънцето остава изцяло прикрито, при хибридното виждаме светлина, сходна на ореол, която обкръжава сянката на Луната.

За страдание това затъмнение ще може да бъде следено само в елементи на източна Австралия, Източен Тимор и някои индонезийки острови. Затова пък можем да го забележим в действително време в YouTube.

Хибридното слънчево затъмнение на 20 април стартира в 4:34 ч. българско време и ще продължи до 09.59 ч. българско време, съобщават Time & Date. Следващото хибридно слънчево затъмнение ще бъде на 14 ноември 2031 година

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР