Засягайки 210 държави и територии по света Covid-19 отне живота

...
Засягайки 210 държави и територии по света Covid-19 отне живота
Коментари Харесай

Над 2 милиона са заразените с COVID-19 по света

Засягайки 210 страни и територии по света Covid-19 лиши живота на повече от 126 000 души след появяването си в китайския град Ухан през декември.
В сряда сутринта записаните случаи на заразяване с новия ковид по света надминаха 2 милиона, написа основаното в Брюксел издание New Europe, представени от "Фокус ".
Съединени американски щати оглавява листата на страните с най-вече случаи на Covid-19. Към момента на публикуването Съединени американски щати са записали повече от 614 000 случая и съвсем 26 000 смъртни случая.
Служителите на Световната здравна организация (СЗО) предизвестиха за самообладание преди премахването на рестриктивните мерки за обществено разграничаване, защото някои страни означават доста закъснение на вируса. Няколко последователно облекчават ограниченията за блокиране, достигайки своя пик на инфекции с Covid-19, а други удължават блокирането доникъде на май, с цел да разрешат
отчасти облекчение на рестриктивните мерки по-късно.
„ Докато Covid-19 форсира доста бързо, той понижава доста по постепенно. С други думи, пътят надолу е доста по-бавен от пътя нагоре “, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус по време на конференция в централата на организацията в Женева.
На 2 април пандемията от новия ковид мина границата от 1 милион инфектирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР