Застреляният на 31 януари пред къщата си в затворен комплекс

...
Застреляният на 31 януари пред къщата си в затворен комплекс
Коментари Харесай

Списъкът на хора, имащи мотив да екзекутират Мартин Нотариуса, е огромен

Застреляният на 31 януари пред къщата си в затворен комплекс в „ Горна баня “ Мартин Божанов – Нотариуса е бил провъзгласен за правоприемник на безследно изчезналия някогашен следовател Петьо Петров – Еврото в рекетьорската скица с оправяне на правосъдни каузи и опраскване на баровци със горист бизнес. Това разкриват пострадали от кримидейността на 51-годишния аферист. Според думите им Божанов е бил деен помощник на прокуратурата и ГДБОП, осигурявал е на държавното обвиняване кошаревски очевидци от кримиконтингента по редица знакови каузи и интензивно е взел участие в изнудването както на подсъдими, по този начин и на съдии и прокурори, които не са играли по свирката му.

 

Запознати с активността на Мартин Нотариуса са безапелационни, че неговото въздействие в правосъдната система внезапно се е разширило след избора на Иван Гешев за основен прокурор през 2019 година Твърди се, че Божанов е бил от най-доверения и доближен кръг на Гешев и че под давлението на някогашния обвинител №1 е работил в тандем с Петьо Петров – Еврото и брачната половинка му Любена в закриляната от прокурори, съдии и служители на реда тайфа за рекет „ Осемте джуджета “.

„ Нотариуса беше основен асистент на Любена Павлова и се явяваше по нейни каузи в правосъдна зала, без да има това право.

Той беше част от „ Осемте джуджета " и за мен убийството му е поръчано, с цел да бъдат заметени следите на тази спекулация “, разяснява предприемачът Илия Златанов. На 24 март 2020 година притежателят на завода за асансьори „ Изамет “ е заставен да подпише протокол в постройката

на Специализираната прокуратура, че е получил 35 кг златни монети, конфискувани година по-рано при акция на ГДБОП и прокуратурата от вкъщи на сина му Явор. Златото обаче не е върнато на Златанови, а е натоварено в колата на Любена Павлова, тогавашна брачна половинка на Пепи Еврото. Неофициално се твърди, че плячката от 35 кг злато е откарана от Любена Павлова в частния клуб за магистрати на Мартин Божанов на улица „ 22 септември “ №7 и след това е разпределена сред няколко участници.

 

Съществували и оперативни данни, че седмици след кражбата на златото Мартин Божанов е пътувал за Гърция дружно с Пепи Еврото и жена му, с цел да уреди на фамилията покупка на първокласни парцели в Солун. Любена Павлова е притежател на кафене на крайбрежния бул. „ Леофортос Никис “ №13 в Солун, както и на още две търговски пространства на влиятелни местоположения. Смята се, че покупката на парцелите в Солун, които се водят публична благосъстоятелност на гърци, са минали с посредничеството на Мартин Нотариуса

 

Божанов урежда и други два топ парцела на Пепи Еврото и Любена Павлова в най-скъпия квартал в София – „ Бояна “. През май 2020 година Любена купува две къщи в „ Бояна “ от компания на някогашния митничар Георги Бъзовски, плащайки общо 910 000 лева за парцелите. Според осведомени, Бъзовски е придобил по-рано парцелите от Мартин Божанов.

Впоследствие една от къщите е продадена за сумата от 870 000 лева

 

След трагичния бракоразвод сред Пепи Еврото и брачната половинка му Любена през 2021 година Мартин Божанов заема страната на Павлова и внезапно утежнява връзките си с Петров. Нещо повече – Пепи Еврото упреква Мартин Нотариуса, че е съизвършител на Любена Павлова в кражбата на незаконното му благосъстояние, оценено на над 50 млн. евро.

 

„ Милионите на Пепи Еврото бяха ръководени от Любена, а когато двамата се разделиха със скандал, тя на процедура постави ръка върху цялото му благосъстояние.

 

В опит да я принуди да върне парите, Пепи Еврото отвлече от Любена сина им “, разкриват осведомени.

 

Миналата пролет в разгара на избухналата война сред тогавашния основен прокурор Иван Гешев и наследилия го след това негов заместител Борислав Сарафов изпадналият в недружелюбност Пепи Еврото избяга в Дубай дружно с 5-годишния си наследник. Впоследствие детето е върнато скрито на Любена Павлова, откакто Пепи Еврото постъпва в болница в Емирството. И до през днешния ден само че е известна ориста на Петьо Петров – върви слух, че той е умрял от инфаркт в Дубай, други обаче са на мнение, че Пепи Еврото е инсценирал гибелта си.

 

Мълви се, че през последната година от живота си Мартин Божанов – Нотариуса е притискал прокурори и съдии от кръга на Пепи Еврото с компромати, снимани в ресторант „ Осемте джуджета ". „ Божанов твърдеше, че е наследил от Пепи Еврото стотици видеозаписи с заплащане на подкупи на магистрати в ресторант „ Осемте джуджета " в опит да принуди авторитетни прокурори да вземат участие в схемите му. Заради това една от водещите версии на следствието за убийството му е, че той е премахнат, с цел да не бъде разплетено присъединяване на съдии и прокурори в незаконната рекетьорска империя “, разкриват осведомени.

 

Миналата есен Мартин Божанов - Нотариуса е притеглен като предпазен очевидец на прокуратурата по формираното дело против Петьо Петров – Еврото и Любена Павлова и че е дал показания, стоварващи цялата виновност върху някогашния следовател и оневиняващи някогашната му брачна половинка. Заради това на Божанов, а и на Любена Павлова била назначена полицейска защита. Само седмица преди Нотариуса да бъде премахнат от наемен палач, защитата му е свалена заради „ отпаднала нужда “.

 

„ Разследването на убийството. на Мартин Божанов най-вероятно ще остане неразкрито, в случай че убиецът не бъде хванат. Нотариуса се е забъркал в стотици закононарушения през годините и кръгът от хората, които имат претекст да го гръмнат, е голям. Не бих се учудил, в случай че е убит от настоящ служител на реда “, разяснява столичен криминалист.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР