Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за

...
Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за
Коментари Харесай

Желязков: Дезинформацията е сериозно изпитание за европейските ценности

Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните тествания за европейските полезности. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в изявлението си пред участниците в Глобалната конференция за отбелязване на Международния ден на парламентаризма.
Дезинформацията трови публичния спор, подменя демократичния диалог и подхранва действителните вътрешни закани за демокрацията - надигащия се шовинизъм и изолационизъм, популизъм, крайната поляризация и деянията на авторитаризъм, акцентира Росен Желязков.

След бежанската и миграционната рецесия, Брекзит и рецесията с Коронавирус, в този момент сме изправени пред нова, ужасяваща опасност - война на нашия континент, която е освен офанзива против демократична Украйна, само че и против демокрацията като цяло, означи ръководителят на Народното събрание. Росен Желязков акцентира, че ставаме очевидци и на една рискова дезинформационна война, която се води по отношение на военните дейности в Украйна.

Необходимо е да предприемем редица дейности, нужна е още по-решителна поддръжка за стабилността на нашите партньорски страни от района на Черно море и Западните Балкани, които са най-уязвими от съветското зловредно въздействие и хибридни действия, акцентира той.

В началото на изявлението си Росен Желязков цитира мисъл на носителя на интернационалната премия „ Букър “ българския публицист Георги Господинов: „ Колкото повече едно общество не помни, толкоз повече някой създава, продава и запълва с ерзац-памет освободените ниши “.

Авторът на романа „ Времеубежище “ също ни предизвестява, че „ След диктатурата на бъдещето идва тирания на предишното “, означи ръководителят на Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР