Застрахователите подкрепят инициативата за създаване на нов модел за управление

...
Застрахователите подкрепят инициативата за създаване на нов модел за управление
Коментари Харесай

Застрахователи и земеделци не вярват, че държавата може да ги защити от бедствията

”Застрахователите поддържат самодейността за основаване на нов модел за ръководство на риска в земеделието, само че доколкото се запознахме с плана за основаването на това държавно дружество, считаме, че има много съществени дефекти, които, в случай че не бъдат взети поради, няма да се реализира резултатът, който се цели ”. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " Кирил Бошов, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

Министерството на земеделието предложи за публично разискване план, съгласно който досегашната Агенция за битка с градушките би трябвало да се преструктурира в държавно дружество. То ще се финансира както от бюджета, по този начин и от вноски на аграрни производители и застрахователи.

Според Бошов нуждата застрахователите да внасят % от застраховките във фонд за предварителна защита от естествени бедствия за земеделците ще усили цената на застраховките.

Мариана Милтенова, ръководител на Съюза на градинарите, счита, че застрахователите имат съображение да не са съгласни с ограниченията, препоръчани от страната:

" Наистина държавните предприятия в България не се ръководят добре и показваме подозрение, че това дружество, което ще се сътвори, ще бъде друго. Там в действителност ще бъдем задължени да внасяме спомагателни вноски, само че се разясняват вреди, подкрепяне и решение на проблеми, които касаят освен земеделските производители, само че става въпрос и за язовири, и за други бедствия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР