Застрахователи са изключили покритието за медицински разноски, свързани с коронавируса,

...
Застрахователи са изключили покритието за медицински разноски, свързани с коронавируса,
Коментари Харесай

Застраховките за пътуване не покриват Covid-19

Застрахователи са изключили покритието за медицински разходи, свързани с ковид, от продуктите си за пътешестване в чужбина, откри инспекция на Mediapool. Същото важи и за полиците " Отмяна на пътешестване ", които се оказва, че не покриват случаи на несъстояли се пътувания заради епидемии и пандемии.

Покритието обаче остава за различен вид артикули като застраховки " Живот " или общоприетите здравни застраховки, които покриват разноски за лекуване.

" Уника " да вземем за пример е изключила краткотрайно Италия и Китайската национална република от териториалното покритие на застраховката " Пътуване в чужбина ".

" Що се касае за покритието за ковид по здравни (медицински) застраховки и застраховки " Живот ", то се резервира същото, както при всяко друго вирусно заболяване, при съблюдаване на изискванията, посочени в съответния осигурителен контракт ", прецизират от " Уника ".

Компанията " Алианц " пък е подхванала различен метод. Тя не покрива медицински разходи, в случай че застрахованото лице е влезнало в страна, за която към датата на влизането е оповестено предизвестие за пътешестване. Такова държание се смята за " немарливост " и затова " вашите медицински разноски няма да бъдат покрити ", оповестяват от " Алианц ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР