Засилване ролята на МВнР за развитие на външноикономическите връзки и

...
Засилване ролята на МВнР за развитие на външноикономическите връзки и
Коментари Харесай

БСП: Енергийната сигурност е приоритет на външната ни политика

Засилване ролята на Министерство на външните работи за развиване на външноикономическите връзки и гарантиране на енергийната сигурност е измежду целите на левицата в " Международни връзки " - последната от преговорните тематики сред специалистите на " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " за съдружно ръководство.

Кристиан Вигенин се разгласи за ефикасна и съвременна дипломатическа работа, цифровизация на всички консулски услуги както и за секване на трендовете за политизация на дипломатическата ни работа, за професионализация на фрагментите.
България в действителност има потребност от външнополитическа тактика, акцентира в изявлението си той. По думите му, главната цел, която да бъде непрекъсната политика, е гарантиране на удобни външни условия за развиване на страната, отстояване на националните ни ползи, усилване на въздействието ни в районен и европейски мащаб.

Вигенин обърна внимание на нуждата от активизиране на районното съдействие в Югоизточна Европа. В този подтекст е значимо да се обезпечи политическа и финансова поддръжка за инфраструктурната съгласуваност на страните в района с акцент кулоар 8, да се съблюдава отстояването на правата на българските национални малцинства в Сърбия и в Албания, разяснява той. И добави към целите основаване на обезпечена финансово национална политика за развиване на връзките със прилежащите ни страни като се вплетат и ползите в европейската политика.

Нова или обновена тактика за работа с българите в чужбина, включително нова нормативна уредба, преструктуриране активността на Държавната организация за българите в чужбина, която може да влезе под " шапката " на Министерство на външните работи, са измежду написаните в програмата на социалистите задания. Според тях е нужен по-голям запас за застраховане дейностите на българите зад граница - учебните заведения, културните центрове и други

Акцент за Българска социалистическа партия е и пълноценно потребление на опциите на България като Черноморска и Дунавска страна.

Нормализиране връзките с Руската федерация с приоритет в стопанската система, енергетиката, културата и образованието плюс политика за анулация на икономическите наказания на Европейски Съюз против Русия и на реципрочните от страна на Москва към Европейски Съюз, оферират да бъде записано в съдружното съглашение от левицата.

Приоритет остават стратегическите връзки със Съединени американски щати, унищожаване на визовия режим за нашите жители, задълбочаване на икономическото съдействие с Китай, уточни също Вигенин.

По отношение на Република Северна Македония би трябвало да се търси трайно и стабилно решение по противоречивите въпроси като причина за присъединението й към Европейски Съюз, само че и без взаимни отстъпки за историческата истина на основа на документи и обстоятелства, изясни Кристиан Вигенин. Нужна е по-активна роля в този развой и на Народното събрание, считат социалистите. Паралелно с това е нужна средносрочна стратегия за развиване на връзките ни с РСМ, която да обхване всички аспекти.

За Евросъюза Вигенин уточни, че е значимо да не се позволяват двойни стандарти и развиването му на " две и повече скорости ", по-голяма бистрота при взимане на решения посредством усилване ролята на Народно събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР