Засилва се тенденцията чужденци да продават купените си в България

...
Засилва се тенденцията чужденци да продават купените си в България
Коментари Харесай

Изследване: Все повече руснаци продават купени в България имоти

Засилва се наклонността чужденци да продават купените си в България парцели - на българи. Особено дейни продавачи са съветски жители. Българите, които купуват ваканционни парцели по Черно море приближават 60% от всички купувачи, а в Банско летвата даже е вдигната по-високо - на 70% . Това твърди в свое проучване организацията за недвижими парцели Newestate.bg.
Според заключението на разбора руснаците продават заради влошено икономическо положение - в макроаспект на съветската стопанска система. Девалавцията на рублата да вземем за пример прави пътуването им до България и обслужването на парцелите им у нас много скъпо, споделят анализаторите.
Освен от страна на българите, има общоприет интерес от купувачи от Западна Европа, както и нараснал интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е обвързвано с парцели за по 15 – 25 000 евро за потребление за отмора за седмица и отдаване през останалото време.
" Тази наклонност е подбудена от атрактивните цени, които доближават до 300 евро за кв. метър в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и очевидно по-добрата покупателна дарба на българите, подбудена от повишението на приходите и опцията за евтини ипотечни заеми ", разяснява Горян Върбанов от Newestate.bg.
В края на април предходната година министърът на туризма Николина Ангелкова сподели, че над 400 000 руснаци към този момент имат парцел в България. Ангелкова изнесе данните в отговор на депутатски въпрос, на парламентарен надзор. Но през 2016 година излезе статистика, че от съвсем две години насам руснаците, които желаят да си купят парцел в България, са намалели три пъти. А през 2015 година се появи изказване, че има четири пъти по-нисък интерес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР