Засилва се изолирането на грип. Имахме по-ранен сезон и доказвахме

...
Засилва се изолирането на грип. Имахме по-ранен сезон и доказвахме
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Очаква се пик на грип и остри респираторни заболявания през февруари

Засилва се изолирането на грип. Имахме по-ранен сезон и доказвахме най-вече грип АН3N2, само че с течение на времето потвърждаваме повече от другия – H1N1, а в този момент са поравно. Случаите на грип и остри респираторни болести се удвояват за две седмици и тази наклонност ще се резервира през януари, а през февруари ще бъде пикът. Това сподели за предаването „ Твоят ден “ на Нова телевизия проф. Ива Христова от НЦЗПБ.

По думите ѝ растеж на заболеваемостта има и в Южна Корея и в Съединени американски щати.

„ Случаите са доста. Би било рационално да има условие за проби за ограничение на разпространяването. В момента набира един субвариант, който стартира през август в Индия, от октомври е преобладаващ в Азия. В Съединени американски щати към този момент е 41% от случаите. Той се залавя по-здраво за нашите рецептори и съумява да заобиколи отбраната от антитела, само че Т-клетъчният имунитет ни пази. Хората над 70 година обаче би трябвало да внимават “, добави още проф. Христова.

И удостовери, че е допустимо и случаите на Коронавирус да стигнат до 5000 дневно в края на януари.

„ В Китай данните са доста лимитирани – те оповестяват за 5000 случаи дневно, а анализатори считат, че са над 1 млн. Наплив към здравната система несъмнено има. Действително не протича тежко и няма висока смъртност, само че нараства заболеваемостта “, уточни проф. Христова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР