Засилва се изолирането на грип. Имахме по-ранен сезон и доказвахме

...
Засилва се изолирането на грип. Имахме по-ранен сезон и доказвахме
Коментари Харесай

Проф. Христова: Очаква се пик на грип и остри респираторни заболявания през февруари

Засилва се изолирането на грип. Имахме по-ранен сезон и доказвахме най-вече грип А H3N2, само че с течение на времето потвърждаваме повече от другия - H1N1, а в този момент са по равно. Случаите на грип и остри респираторни заболявания се удвояват за две седмици и тази наклонност ще се резервира през януари, а през февруари ще бъде пикът. Това сподели проф. Ива Христова от НЦЗПБ за Нова тв.
По думите ѝ растеж на заболеваемостта и в Южна Корея и в Съединени американски щати. " Случаите са доста. Би било рационално да има условие за проби за ограничение на разпространяването. В момента набира един субвариант, който стартира през август в Индия, от октомври е преобладаващ в Азия. В Съединени американски щати към този момент е 41% от случаите. Той се залавя по-здраво за нашите рецептори и съумява да заобиколи отбраната от антитела, само че Т-клетъчният имунитет ни пази. Хората над 70 година обаче би трябвало да внимават ", изясни тя. И удостовери, че е допустимо и случаите на Коронавирус да стигнат до 5000 дневно в края на януари.
" В Китай данните са доста лимитирани - те оповестяват за 5000 случаи дневно, а анализатори считат, че са над 1 млн. Наплив към здравната система несъмнено има. Действително не протича тежко и няма висока смъртност, само че нараства заболеваемостта ", уточни проф. Христова. 
Според Димитър Владиков, създател на учебно заведение в Шанхай предстоящото се е случило и доста хора са се разболели в огромните градове след отпущането на ограниченията. " Заболеваемостта е доста лека, въпреки и по-голяма. Висока темпераура, кашлица и течащ нос, които минават до дни. Пътуването от Китай към Европа става с спомагателни заявления. Властта в Китай не се готви за нови ограничения, тъй като счита, че популацията има антитела ", разяснява той. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР