Засилено полицейско присъствие ще има около православните храмове тази неделя.

...
Засилено полицейско присъствие ще има около православните храмове тази неделя.
Коментари Харесай

Полицай до всяка църква на Великден, при по-големите – и КПП-та

Засилено полицейско наличие ще има към православните храмове тази неделя. Причината е Великден и ограниченията за сигурност поради предстоящото всеобщо скупчване на хора в региона на църквите. От Охранителна полиция са разпоредени и извършени срещи с отговорниците на обектите и представители на Българската православна черква, с които са разисквани ограниченията за сигурност, стана ясно по време на брифинг на Министерство на вътрешните работи.

Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите полицията ще прави инспекции на лица със подозрително държание, посочи контрольор Асен Мичев от отдел " Охранителна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция ", съобщи БГНЕС. Екипите ще наблюдават и да няма паркиране на коли наоколо до местата на обредите, както и за изоставени или забравени багажи. Силите на реда няма да позволяват до всеобщите мероприятия хора, използвали алкохол или опиати, носещи обемисти багажи или оръжие. Недопустимо е и носенето на пиротехника.

Осигурено е всеобщо полицейско наличие на всички обекти в София, където ще се организират тържествата, посочи комисар Борислав Муеров от Охранителна полиция – Столична дирекция на вътрешните работи. До този миг са тествани 118 църковни храма, параклиси и други. Създадена е организация, в която е включен целият запас на Охранителна полиция. Комисар Муеров изясни, че униформените са осведомени с ограниченията за недопускане на терористични актове.

На разнообразни обекти в столицата ще дежурят и цивилни чиновници, които ще наблюдават за джебчийските обири. Пред огромните църкви ще бъдат основани филтровъчни пунктове, през които няма да бъдат допускани жители, използвали алкохол, наркотични субстанции и носещи обемисти предмети. Всички екипи на Пътна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи ще бъдат на улиците, както и моторизирани екипи, които ще подкрепят придвижването на транспортните средства на територията на столицата, по този начин и на входно-изходните пътища, добави комисар Муеров.

Осигурен е ефикасен граничен надзор и по граничните пунктове, съобщи комисар Румяна Борисова от Глава дирекция " Гранична полиция ". Набелязани са ограничения да не се позволяват нарушавания. Тя прикани жителите, които ще минават през пунктовете, да си плануват задоволително време и да се насочват, освен към главните, само че и към различните пунктове, даже и дребните. Ако пътуват малолетни, без родителите си, да бъдат снабдени със съответните документи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР