Засилено полицейско присъствие се очаква за празниците. От петък МВР

...
Засилено полицейско присъствие се очаква за празниците. От петък МВР
Коментари Харесай

Голямото пътуване за празниците започва, МВР нащрек

Засилено полицейско наличие се чака за празниците. От петък Министерство на вътрешните работи стартира сериозен надзор на придвижването. Очакват се хиляди коли да тръгнат на път. Пътната полиция ще следи за водачи, които са използвали алкохол или наркотични субстанции.

Пътната организация трансформира организацията за придвижване по някои съществени трасета. На 14-тия километър от автомагистрала „ Тракия ” за празничните дни се вкарва реверсивно придвижване. В началото на почивките ще има две ленти за придвижване в посока Бургас и една към София, а в края на почивните дни се дава преимущество на придвижването към София.

Статистиката демонстрира, че единствено от столицата за празниците на път потеглят към 200 000 автомобила.

Всяко пътешестване може да се окаже капан. Доказало го е през годините и статистиката. Затова подготовката е доста значима. Рисковете на пътя познава доста добре осемкратният рали първенец Димитър Илиев. Освен играч той е и инструктор по безвредно шофиране. И знае, че всяко пътешестване първо би трябвало да бъде добре планувано.

„ Едно от сериозните провокации е огромният трафик. Всеки би трябвало да си каже, че каквото и да е, няма да бърза, тъй като хората стартират да вършат недомислени изпреварвания и да съблюдават дребна отдалеченост ”, разяснява Илиев.

За дистанцията главното предписание е това да имаме най-малко 3 секунди пред колата пред нас. Средно времето ни реакция при прекъсване е към 1 секунда.

„ Колкото по-висока е скоростта, толкоз по-важно е да съблюдаваме това предписание ”, съобщи Илиев.

С изключително внимание би трябвало да се минават мостовете и виадуктите.

„ Достатъчно е единствено да е влажно времето и мостовете доста по-лесно замръзват ”, изясни Илиев.

Задължително колата би трябвало да е в положително техническо положение. Важно е и чистачките да работят. В багажника би трябвало да имаме вериги за сняг, а дълбочината на грайфера би трябвало да е над 4 мм. А откакто сме стигнали до крайната си цел, още веднъж би трябвало да сме виновни – да не пием алкохол преди да седнем зад кормилото. Подценяването на това предписание може да докара до съдбовни неточности, предава Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР