Засилените проверки по пътищата започват от 1 ноември в рамките

...
Засилените проверки по пътищата започват от 1 ноември в рамките
Коментари Харесай

Комисар Райновски: Ще се проверяват автомобилите дали са в изправност за зимата


Засилените инспекции по пътищата стартират от 1 ноември в границите на обичайна акция "Зима “.
Между 1 и 10 ноември на фокус ще са велосипедите и каруците. Периодът сред 11 и 20 ще е отдаден на толерантността сред водачите и пешеходците, а от 21 до 30 ноември ще бъдат проверявани колите. Акция „ Зима 2017 “ ще стартира със засилени инспекции на колела и каруци в интервала от 1 до 10 ноември, съобщи началникът на „ Пътна полиция “ комисар Бойко Рановски, и посочи, че тези транспортни средства основават сериозен риск на пътя, когато не са обезопасени и нямат нужната сигнализация. Той добави, че 6 ноември е избран за Ден без починали велосипедисти.

Втората част на акцията – от 11 до 20 ноември е ориентирана към толерантността сред водачите и пешеходците. Между 21 и 30 ноември пък фокусът на инспекциите ще са колите.

"Проверките ще включват техническата редовност на транспортните средства, осветителните системи, дали те са готови за придвижване при зимни условия. Знаете, от началото на тази година има промени в законодателството, които задължават водачите през интервала от 15 ноември до 1 март да се движат с гуми, предопределени за зимни условия, или с такива с най-малко 4 милиметра дълбочина на протектора ", подсети Рановски.

От “Пътна полиция “ напомнят още, че фаровете и светлоотразителите би трябвало да са чисти и в редовност. При велосипедите извънредно значими са и работещите звънец и спирачки. Пешеходците би трябвало да не не помнят, че в тъмните часове на денонощието са незабележими, в случай че не носят светли облекла и светлоотразителни детайли. Животоспасяваща роля могат да имат добре оборудваните аптечки.

Комисар Бойко Рановски съобщи, че се надява през акция „ Зима 2017 “ да има по-малко нарушавания. През миналогодишната акция са открити 1571 случая на нередовност на осветителните системи на колите, 292 случая на ръководство с раздрани гуми, 99 неизправни колела и 1165 други нередности. През 2016-та акция „ Зима “ е обхванала 586 профилирани полицейски интервенции, като са тествани над 40 хиляди транспортни средства. От Съюза на българските автомобилисти оповестиха, че сред 1 и 11 ноември ще правят безвъзмездни механически съвещания за коли./ "Дарик "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР