Засилени мерки за сигурност са въведени по границата между Северна

...
Засилени мерки за сигурност са въведени по границата между Северна
Коментари Харесай

Остават часове до историческата среща на лидерите на Северна и Южна Корея – ето къде ще разговарят и какво ще хапнат

Засилени ограничения за сигурност са въведени по границата сред Северна и Южна Корея броени часове преди срещата сред водачите на двете страни. Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще посрещне водача на Севера Ким Чен-ун на военната демаркационна линия сред двете страни в 00.30 ч. по Гринуич в петък. Разговорите сред двамата ще стартират час по-късно в Дома на мира, оповестява Си Ен Ен.

За историческото събитие са упълномощени 2800 публицисти.

Ким ще прекоси военната демаркационна линия и ще отиде в южната част демилитаризираната зона в 9.30 ч. сутринта локално време в петък. Там той ще бъде посрещнат от президента Мун и дружно те ще се разходят за малко из Дома на мира – конгресен център в Панмунджон (или Селото на мира), което се намира от двете страни на демилитаризираната зона.

Вървят клюки дали Ким ще бъде съпроводен от брачната половинка си Ри Сол-ю, която пътува със брачна половинка си при неговото посещаване в Китай предишния месец.

Южна Корея не пести напъните с в подготовката на добре проведеното събитие. От там демонстрираха залата, където двамата ще се срещнат. В дизайна ѝ се виждат някои много алегорични детайли.

След отмора за обед Ким и Мун дружно ще засадят борово дърво с почва от планината Хала в Южна Корея и планината Баекду в Северна. В края на деня ще има прием с многостепенно меню, включващо ястия и от двете страни.


Очаква се двамата водачи да обсъдят три основни въпроса – премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров, подобряването на двустранните връзки и публично спокойно съглашение. Войната в Корея през 1953 година приключи без механически двете страни да са подписали кротичък контракт.


Най-горещата тематика е нуклеарната стратегия на Северна Корея. Ким е провел повече проби на балистични ракети от татко си и дядо си и твърди, че има далекообхватни ракети, които могат да стигнат до Съединени американски щати. Напоследък, обаче, той дава сигнали, че е подготвен да се откаже от нуклеарното оръжие.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР