Засилени мерки за сигурност прилагат в търговските обекти в Шумен

...
Засилени мерки за сигурност прилагат в търговските обекти в Шумен
Коментари Харесай

Засилени мерки след обявяването на първия заразен в Шумен

Засилени ограничения за сигурност ползват в комерсиалните обекти в Шумен от сутринта, откакто стана известно, че е регистриран първият пациент с позитивен резултат за ковид в града. Вчера беше признат пациент със подозрения за ковид, изработен му е тест и вечерта е получено удостоверение за позитивен резултат, оповестиха от МБАЛ - Шумен.

За разширението на картата болестта в България с Шумен разгласи на брифинг в събота сутринта и ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. “В Шумен има един пациент – той е постъпил за лекуване в инфекциозното поделение с грипоподобна симптоматика – с кашлица и зной. Неговият епидемиологичен път е Банско. " - сподели генералът.

Според неофициална информация контактите на мъжа, който е дошъл преди дни от Банско още не са открити, полиция и здравните управляващи ги търсят. След идването си от зимния курорт пациентът не се е самокарантинирал, а е обикалял Шумен и два от кварталите, научи кореспондент на " Монитор ".

Заради първия случай на COVID-19 в Шумен в 10.00 стартира изключително съвещание на общинския спешен щаб. В комерсиалните обекти бяха затегнати превантивно ограниченията - пускат се по-малък брой клиенти, изисква се по-голяма отдалеченост сред тях, а в част от супермаркетите мерят температурата на клиентите преди влизане в магазина.

Междувременно кметът на Шумен Любомир Христов излезе със следния зов към жителите на града и общината:
Скъпи съграждани, по отношение на информацията за пациента, дал позитивна проба за ковид и постъпил за лекуване в инфекциозното поделение на шуменската болница се обръщам с молба към всеки, който е контактувал със инфектирания мъж, завърнал се от Банско, да си остане вкъщи, да ограничи контактите си с други хора, с цел да не стане несъзнателен преносител на болестта. Доброволната карантина е методът да опазим другите и най-близките си хора. Важното е и ние самите да имаме това схващане, въпреки че и органите реда ще постановат такива ограничения на всички, които са били в контакт с него. Даже и да ни се виждат засилени, би трябвало да съблюдаваме ограничаващите ограничения на карантината. В момента се организира съвещанието на Областния спешен щаб и след него ще ви осведомяваме за взетите решения.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР