Засилени мерки за осигуряване на пожарна безопасност са предприети в

...
Засилени мерки за осигуряване на пожарна безопасност са предприети в
Коментари Харесай

Обявиха пожароопасен сезон за горите във Варненско

Засилени ограничения за обезпечаване на пожарна сигурност са подхванати в горските територии във Варненска област. В сходство със заповедта на регионалния шеф Стоян Пасев и в съгласуваност с всички виновни институции горските и ловни стопанства към Североизточно държавно дружество са основали организация за нараснал надзор и незабавни дейности по ограничение и потушаване на възможни пожари.

Пожароопасният сезон, разгласен за горите, ще продължи до 31 октомври. През този интервал е неразрешено паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на боклуци би трябвало да става единствено на избраните за задачата места, предизвестяват от СИДП.

Собствениците и ползвателите на аграрни земи наоколо до горски фонд са длъжни да бъдат в подготвеност за битка с пожарите и да поддържат в техническа редовност своите пожарогасителни устройства. Съгласно Закона за запазване на земеделските земи, изгарянето на стърнища и други растителни боклуци е неразрешено.

Апел за нараснала зоркост се насочва към притежателите на уреди, попадащи в залесени площи, към военните поделения, които правят полеви занятия или учения в горите, както и към всички физически лица. Ръководителите на сдружения на ловците, рибарите и туристите би трябвало да инструктират членовете си за разпоредбите за пожарна сигурност преди всяко престояване в горски територии.
При огнен случай или подозрения за нарушаване в гората жителите могат да подават сигнали на телефон 112, припомнят от СИДП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР