Засилен трафик се очаква по пътищата на страната на Велики

...
Засилен трафик се очаква по пътищата на страната на Велики
Коментари Харесай

Голямото пътуване за празниците започва

Засилен трафик се чака по пътищата на страната на Велики четвъртък. Над 280 000 българи се чакат да тръгнат път.

Днес ще бъдат обезпечени две ленти за придвижване в посока излаз на София , а в неделя те ще са в посока към столицата.



Министерство на вътрешните работи, пожарна и гранична полиция са в подготвеност за идните великденски празници, разгласи през вчерашния ден министърът на районното министерство Петя Аврамова. От 16.00 до 20.00 ч. през днешния ден ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите. Целта е да се контролира трафика в проблематичните места по републиканските пътища и автомагистралите, тъй че да се сътвори оптималната проходимост на пътните артерии.
 
Ремонтни действия се правят по автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “ . Очаква се тапи на разнообразни пътни сектори, тапи е допустимо да зародят на входа на тунел „ Витиня ”. Традиционно засилен ще е трафикът по основен път Е-79 към границата с Гърция. Допълнителни патрули на КАТ ще наблюдават за съблюдаване на разпоредбите.

В идващите дни Пътната полиция ще ускори контрола върху неправоспособните водачи и такива, които ръководят под влияние на алкохол, наркотични субстанции и производните им. Това предизвести началникът на отдел „ Пътна полиция ” в Главна дирекция „ Национална полиция ” комисар Росен Рапчев .-->

" През всички почивни дни ще продължи да се реализира засилен надзор на скоростта с механически средства. Апелирам водачите да съблюдават рестриктивните мерки, тъй като придвижването с несъобразена и превишена скорост ни дава по-малко благоприятни условия да реагираме ", прикани комисар Рапчев.

Министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че е нараснала степента на подготвеност за реакция при терористична опасност в бранш превоз. " Направени са всички изключителни инструктажи за работа и надзор по време на празниците. Това визира както летищата, по този начин морските и речни пристанища, гари и автогари. Това са превантивни ограничения ", изясни министър Желязков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР