Засилен трафик се очаква днес, 23 декември, в цялата страна.

...
Засилен трафик се очаква днес, 23 декември, в цялата страна.
Коментари Харесай

Празничното пътуване: ”Пътна полиция” с мерки на най-натоварените участъци

Засилен трафик се чака през днешния ден, 23 декември, в цялата страна. Целият състав на " Пътна полиция " е зает по празниците, осведоми. Служителите на реда ще наблюдават за превишена скорост и погрешно изпреварване.

От полицията приканват да не се подхващат рискови маневри, водачите да бъдат толерантни един към различен, с цел да се обезпечи спокойното и прелестно пътешестване на всички жители по празниците.

За облекчение на всички пътуващи от София към Варна през днешния ден от 8 ч. до 16 ч. при нужда ще бъдат обособени две ленти за придвижване в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “. Всички пътуващи от Варна към София ще минават по обходен маршрут - от п. в. „ Осиковска Лакавица “ по път I-3 и при п. в. Правец “ ще се връщат на Автомагистрала „ Хемус “.

По преценка на контролните органи според от интензивността на трафика е допустимо придвижването на всички МПС да се ограничи от пътен възел „ Ботевград “ до пътен възел „ Витинска река “ с пренасочване по път II-17 и път I-1.

Днес, 23 декември, е неразрешено и придвижването на тежкотоварни камиони над 12 т в посока Варна в сектора на Автомагистрала " Хемус " при тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “. На 27 декември ограничаването ще е в действие за платното в посока София

Тежкотоварните коли ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „ Витинска река “, при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ /при 47-ми км/, от където ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите:
да потеглят на път с коли, готови за зимни условияда карат деликатно и със съобразена скоростда съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващида не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.
БДЖ пуска спомагателни вагони за празниците. Така ще бъдат обезпечени над 17 000 спомагателни места по най - натоварените посоки:
София - Плевен - ВарнаСофия - Враца - ВидинСофия - Пловдив - БургасСофия - Карлово - Бургас
Над 70 изключителни рейса са обезпечени за през вчерашния ден и през днешния ден на Централна автогара София. Превозвачите предизвестяват, с цел да сте сигурни, че ще имате билет в избрана посока, да го купите малко по-рано от деня на пътуването. Това може да извършите и онлайн.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР