Засилен остава миграционният натиск и в района на Одрин, където

...
Засилен остава миграционният натиск и в района на Одрин, където
Коментари Харесай

Засилен миграционен натиск в района на Одрин

 Засилен остава миграционният напън и в региона на Одрин, където идват от ден на ден бежанци. Преди минути турският президент Ердоган прикани Гърция и останалите страни от Европейски Съюз да работят съгласно интернационалните закони за отбрана на човешките права. Той добави и че се надява на скорошно прекратяване на огъня в Идлиб.

Атмосферата в региона на Пазаркуле е динамична. Чуха изстрелите на гръцката полиция, както и виковете на мигрантите, блокирани в " ничията земя ".

Достъпът зад огражданията, сложени от турската жандармерия, е безусловно неразрешен за публицисти. Какво се случва зад тях се схваща от свидетелските разкази на бежанците.

Появи се информация, че от турска страна един мигрант е бил ранен при конфликти с управляващите и е бил изнесен на носилка. Той е откаран с кола за спешна помощ за обзор в болница.

В " ничията земя " влязоха няколко военни автомобила и техника на жандармерията. Често минават коли за спешна помощ.До през вчерашния ден през пропусквателния пункт можеха да минават свободно мигранти към гръцката граница. Тази заран управляващите към този момент не пускат мигранти.

Желаещите да преминат се усилват. Хората не знаят каква ще бъде ориста им и дали ще могат да продължат към Западна Европа. Някои от тях са решили към този момент да търсят заобиколен път, написа още " Българска национална телевизия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР