Защото генералите винаги са използвани от политиците. Защото генералите винаги

...
Защото генералите винаги са използвани от политиците. Защото генералите винаги
Коментари Харесай

Защо махнаха генералите от парламента?

Защото генералите постоянно са употребявани от политиците. Защото генералите постоянно са мълчали, с цел да не изгубят депутатските си заплати. И са преглъщали обиди, лъжи и плесници за армията, с цел да са комфортни на партиите си.

Пример! Не е ли повече от ясно, че министър председателят Бойко Борисов преглътна удара с милиардите за самолети Ф-16 на Красимир Каракачанов, с цел да остане на власт. Не толкоз, че обича хората с пагони от армията. Така мисли генерал-лейтенант от запаса Кирил Цветков и се покрива изцяло с моето мнение.

Но и другото е правилно - шефът на Комисията по защита военачалник Константин Попов извърши поръчката за пазаруване на Ф-16 дружно с адмирал Пламен Манушев и военачалник Симеон Симеонов и заедно станаха ненужни. Изхвърлиха ги зад борда на Народното събрание.

Не би трябвало да съм Ванга с цел да направя прогнозата, че оттук нататък няма да се харчат повече пари за армията. Докато не припари под задника на политиците, до момента в който не замирише на барут в Черно море или по някоя от другите граници, ще бъде по този начин.

Дано ме опровергаят тези няколко мохикана в новия парламент, които ще показват войската на жълтите павета.

Генерал Кольо Милев от " Българска социалистическа партия за България " е към този момент втори мандат в Народното събрание. Беше народен представител и член на Комисията по защита в 44-ото Народно заседание. Минал е през строя на войската от пълководец на взвод до пълководец на бригада.

Новото лице е полковник от запаса Сашо Александров. Той влиза в Народното събрание от партия „ ИТН “, като втори в плевенската листа. В Комисията по защита на 44-ияпарламент беше основен експертен помощник. Бил е шеф на отдела по интеграцията и оперативната съгласуемост в Генералния щаб, Заместник-военен представител на България в НАТО (2004-2006), шеф на отдел в МО за подсилване на ограниченията за подсилване на доверието във военната област (ДОВСЕ, Варшавски договор и Открито небе) и шеф на Офиса на НАТО в Скопие (2012-2014 г.)
Завършил е Висшето военно учебно заведение " В.Левски ", Велико Търново –през 1980 година Военна академия в Москва - 1990 година Висш лицей по защитата на НАТО в Рим - 2001 година,краткосрочни (30 дневни) курсове в Командната академия на Бундсвера в Хамбург - 1996 г.; Училището на НАТО в Оберамергау, Федерална Република Германия - 2003 година Центъра на Организация на обединените нации по интервенции по поддържане на мира в Райхенау, Австрия - 1994 година Има участия в редица интервенции и учения на НАТО.

Офицерът от запаса Велизар Шаламанов ще бъде народен представител от " Демократична България ", приключил е ВВВУ „ Георги Бенковски “. Той бе заместник-министър на защитата по вромето на Иван Костов и длъжностен министър на защитата. Има опит и като шеф в структурите на НАТО.

Калин Неврокопски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР