Защо във Варна и в другите областни градове има добри

...
Защо във Варна и в другите областни градове има добри
Коментари Харесай

Мартин Пенчев и Георги Мицов по следите на хубавите ресторанти

Защо във Варна и в другите регионални градове има положителни места с качествена храна, а в Бургас те липсват? Защо преди 20 години имаше доста повече сполучливи заведения в града, а в този момент те липсват? Оставаме ли твърдо град на благата, остаряла странджанка и в случай че да, каймата й къде изчезна?

По въпроса, за какво в Бургас липсват хубавите заведения за хранене, приказват създателят на рубриката за свободно говорене - Мартин Пенчев и неговият събеседник с експертиза в тази област, Георги Мицов.

„ Ресторантският бизнес е част от обслужващата сфера. Той се появява и се развива там, където има съответно, платежоспособно търсене. За да съществува едно положително предложение, то би трябвало и да се отгледа. Освен, че би трябвало да бъде основано “, разяснява Георги Мицов.

По думите му, в случай че преди 20 години не е било по този начин, една от главните аргументи, е че тогава е имало доста клиенти с лесни пари, които обилно и безхаберно са ги споделяли в локалната стопанска система.

Според него, липсват освен клиентите от преди години. Липсват и задоволителен брой платежоспособни и свободно консумиращи на открито клиенти. А също и схващане за това, по какъв начин се поддържа сходно място. „ Не е концепцията да има запалянко, който да погребе една торба пари в този бизнес, а да влизат хора “, добавя Георги Мицов.

Отговорът е в платежоспособните клиенти, които са функционалност на цялата икономическа среда.

Пенчев твърди от персонален опит, че предпочитание като клиент има, кухнята обаче мъчно се преглъща. „ Какво може да спъне един запалянко да осъществя сполучливо своя бизнес – неналичието на клиенти, тяхната кредитоспособност или асортимент и недостиг на подготвен личен състав? Да призовем хората да залагат повече в локалната стопанска система и да избират да харчат парите си тук “, предлага водещият.

Колко са склонни да заплащат трудовите хора на Бургас за вечеря на открито и за какво, когато от вечерята се чака да бъде хубава, това в множеството случаи изпраща ги изпраща надалеч от града – по тези въпроси, чуйте повече от Мартин Пенчев и Георги Мицов в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР