Защо Вагнер“ се насочи към Кремъл? И какво беше предложено

...
Защо Вагнер“ се насочи към Кремъл? И какво беше предложено
Коментари Харесай

Адвокатът на Овсянникова: Путин няма да прости на Пригожин, въпрос на време е да го ликвидират

Защо „ Вагнер “ се насочи към Кремъл? И какво беше препоръчано на масата на договарянията за бързата деескалация на спора и договорката сред Путин и Пригожин? На живо от Москва особено за Euronews България приказва юристът на журналиста Марина Овсянникова – Дмитрий Захватов.

„ Според мен това беше опит за бунт, само че както видяхме всичко стартира с едно послание, което той направи, в което нямаше нищо общо с формалната позиция на Русия. И откакто ги упрекна в офанзива, 24 часа по-късно Пригожин провежда марш към Москва с неговите бойци и изиска да бъдат отстранени министърът на защитата - Шойгу и (началникът на Генералния щаб на въоръжените сили – бел. ред.) Герасимов също по този начин, това бяха неговите претенции “, сподели Захватов в ефира на Euronews Bulgaria.
Какво накара Пригожин да си тръгне от Москва? Това е нещо, което всички ни интересува, само че ще го научим на по-късен стадий. Никой не има вяра, че Лукашенко има такава власт, че може да накара Пригожин да промени мнението си. Беларус е спътник на Русия. По-скоро това е локален регионален шеф, който е приключил тази задача.
„ Владимир Путин не би дал прошка сходни дейности, не мисля, че в миналото ще не помни това. Не се знае къде се намира Пригожин в този момент. Говори се, че скоро той ще бъде премахнат , само че по какъв начин и по кое време е въпрос на време “, счита Захватов.
Не се знае какво ще се случи с Шойгу и Герасимов, те не са се появявали от няколко дни, физически.
„ Путин сподели на всички, че е слаб, това се демонстрира с всички неща от през вчерашния ден “, уточни юристът на Мария Овсянникова.

„ Вероятно новият закон за арести за непокорство, който през вчерашния ден подписа Путин, ще се отнася за генералите и бойците, които не са попречили на Пригожин през вчерашния ден и те ще бъдат задържани “, предвижда още Захватов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР