Защо в България няма достатъчно трансплантации? Това риторично попита в

...
Защо в България няма достатъчно трансплантации? Това риторично попита в
Коментари Харесай

Шампионът Георги Пеев: Защо в България не се правят достатъчно трансплантации?

Защо в България няма задоволително трансплантации ? Това риторично попита в ефира на „ Тази заран “ Георги Пеев, публицист и международен първенец по плуване за спортисти с трансплантации. Той се намира в град Пърт, Англия.

„ Първо ме поздрави брачната половинка ми и ми сподели да я чувам повече. Подкрепят ме всичките ми другари . След интервенциите аз се възстановявах във водна среда и тогава реших, че мога да плавам добре и имам силите да се явявам на надпревари за трансплантирани “, сподели той.

Георги Пеев реализира нечовешкото: завоюва златото на шампионата по плуване за трансплантирани хора в Австралия

Георги Пеев разясни, че плува откогато се помни , само че в никакъв случай не е бил деен играч и професионален плувец. „ Много необичайно ми беше, че попаднах в спортните излъчвания вести през вчерашния ден, тъй като действително аз не съм състезател “, добави той.

Световният първенец, който живее с ново сърце и бъбрек , повдигна още веднъж въпроса за това, че в България не се вършат задоволително трансплантации. „ Аз желая да покажа, че тези интервенции значат живот, че донорството е живот, че нашата система би трябвало да се разсъни, с цел да има повече трансплантации “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР