„Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете?. Този въпрос

...
„Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете?. Този въпрос
Коментари Харесай

Тишев към Ангелкова: Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете?

„ Защо се вършат единствено бутафорни инспекции по плажовете? ". Този въпрос насочи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Николай Тишев към министъра на туризма Николина Ангелкова. Той изясни, че през миналия летен сезон е издигнат въпросът с отдаването чартърен на плаж „ Делфин ". По думите му група свободно плажуващи жители, обединени с предприемчив комитет, насочат разнообразни обвинявания, само че значим е въпросът с извършената процедура и нарушените екологични правила, предхождащи дейностите на страната.

„ Има ли нарушавания в извършената процедура за отдаване на плаж „ Делфин "? Има ли вид за разрешаване на спора и допустимо ли е по различен метод да бъдат задоволени претенциите на свободно плажуващите? " - попита той. Николай Тишев съобщи, че се правят бутафорни инспекции и надзор от Министерство на туризма по време на летния сезон по българските плажове, за които един ден авансово знае цялата държавна администрация, наемателите и концесионерите на плажовете- и естествено на идващия ден няма намерено нарушаване. „ Не е ли по- добре министерство на туризма да прояви законодателна самодейност и да регламентира така наречен „ нудистки плажове ". Винаги когато има бели петна в законодателството, се стига до проблеми - на плаж „ Делфин се стигна до физическа разпра ", съобщи Николай Тишев.

Петър Кънев: Защо непрестанно си сътворяваме проблеми и настройваме хората против себе си?

„ Защо непрестанно си сътворяваме проблеми и настройваме хората против себе си? Кому беше нужно да се отдава това малко плажче чартърен за 12 хиляди лева годишно прилагане? Защо никой в последните 5 години не попита за какво на прилежащия плаж концесионерите натрупаха дълг и никой не ги потърси? Кога ще спрем да сътворяваме сами врагове на себе си и на страната? ", попита Народният представител от ПГ на левицата Петър Кънев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР