Защо САЩ окачиха войната за световно господство на своя най-некомпетентен

...
Защо САЩ окачиха войната за световно господство на своя най-некомпетентен
Коментари Харесай

Кой пише правилата: Редът на Соломоновите острови няма да бъде американски, а китайски

Защо Съединени американски щати " окачиха " войната за международно владичество на своя най-некомпетентен президент? Една част от отговора е интензивният развой на подготовка за тази война, който стартира с изказването на Барак Обама през май 2016 година: „ Америка би трябвало да напише разпоредбите. Америка би трябвало да взема решенията. Другите страни би трябвало да играят по разпоредбите, избрани от Америка и нейните сътрудници, а не противоположното ”. При Тръмп този принцип се очерта като главен механизъм за взимане на решения: Америка преди всичко! Димната завеса на скандалните избори в Съединени американски щати през 2020 година единствено прикри с звук погрома на остатъците от интернационалното право. Тръмп започва механизма на американската тирания. Америка може да направи всичко, като постанова наказания и пролива непозната кръв по пътя към своето благоденствие. И остава единствено да се смазва в точния момент машината за потушаване на антиамериканизма с доларово масло. И за това Вашингтонският неработоспособен е изцяло подобаващ.

Не по-малко значим е фактът, че нови, деен и привързан с съответна партийна машина, президент на Съединени американски щати бързо би станал неуместен за наднационалната индустриална и финансова олигархия.

Ситуацията в света се трансформира бързо. " Светът се промени " на Обама е едвам преди 6 години. Правилата се трансформират с него. “Съединените щати, а не страни като Китай, би трябвало да ги пишат “ изглеждаше просто гръмка фраза, само че през днешния ден има задоволително доказателства, че това е „ новият международен ред “. До 2016 година АНС към този момент прочисти несъгласието в нацията, като събира и проучва 200 милиарда данни всеки месец, в това число записи на мобилни телефони, имейли, търсения в мрежата и чатове, употребявайки програмата “ПРИЗМА” за добиване на данни. Тази цялостна информираност за личните си жители е най-високото достижение на една параноична страна, която се стреми към безспорен надзор над своето население. Победата е цялостна. И е време да се повтори оттатък лични граници.

С Русия обаче се натъкнаха на спънка. Тя първа отхвърли да чака силите на НАТО да я обкръжат, с цел да не може да се движи, без да наруши стратегическите ползи на Съединени американски щати. И в този момент към този момент не „ сдържането “, а дълготрайна борба с Русия за власт и въздействие – става въпрос номер едно в дневния ред на Пентагона. Противостоенето в Украйна принуждава Съединени американски щати да се преценява с марионетката Зеленски, който усети изключителното си значение в " отбранителната " тактика на Пентагона. А срещата в американската авиобаза “Рамщайн” в Германия, където бяха разисквани доставките на тежки оръжия за Украйна, прави Киев основен воин в този пазар на гибелта.

Втората половина на април донесе значими вести от източния спектакъл на военните дейности. Китай споделя, че е подписал пакт за сигурност със Соломоновите острови, което провокира опасенията на Австралия и Съединени американски щати по отношение на възходящото китайско въздействие в южната част на Тихия океан. Защо? Соломоновите острови са просто разпръснати острови в Меланезия, където живеят половин милион души. Съединени американски щати в продължение на доста години съвсем не виждаха Соломоновите острови, даже нямаше американско посолство в столицата на островите Хониара съвсем 30 години. То беше намерено преди година „ за битка с Китай.Пактът за сигурност, подписан сред Китай и Соломоновите острови, е рисков, тъй като унищожава концепцията за южната част на Тихия океан като сфера на въздействие на Съединени американски щати.

Споразумението за сигурност, което Пекин подписа с островите, му разрешава да дебаркира там своите кораби, да разположи сили за сигурност за отбрана на построената от него инфраструктура и да оказва помощ на държавното управление на страната да възвръща ред. Този ред ще бъде китайски, тъй че Съединени американски щати и Австралия са в суматоха. Вашингтон бързо изпрати висши чиновници на Белия дом и Държавния департамент в Хониара. Длъжностните лица поставиха толкоз доста старания, че министър-председателят на островите Согауеър отговори остро на американците: „ Ние намираме за доста обидно - да бъдем заклеймявани като неспособни да ръководят нашите суверенни каузи “. Изглежда, че американският демарш е прекомерно просрочен.

Подробности за окончателното съглашение с Китай към момента не са оповестени обществено, само че се счита, че договорката е близка до изтекла версия на плана, който съдържа опцията държавното управление да изисква от Китай да изпраща полиция и военни при положение на локални вълнения.

Загубата на Соломоновите острови в Канбера се смята за „ най-голямата неточност на австралийската външна политика в Тихоокеанския район “ след Втората международна война. Австралийската Лейбъристка партия подлага на критика толкоз доста съдружното държавно управление, че даже предложи дасе нахлуе на островите и да се смъкна държавното управление там. А австралийският министър председател Скот Морисън сподели, че появяването на китайска военна база на Соломоновите острови ще бъде " алена линия " за Канбера и Вашингтон.

Симптоматично е, че огромна част от мненията в Съединени американски щати и Австралия разказват случая на Соломоновите острови като „ двубой “ сред Си и Байдън, който последният губи, и приканва Съединени американски щати да работят, преди да стартират да падат други части от доминото на неговия „ нов международен ред “. Тук обаче не става дума за Байдън. Съединени американски щати и НАТО от дълго време са преместили „ отбранителните граници “ в Южнокитайско море и Индийско-Тихоокеанския район. И тази американска външна политика ще надрасне президентството на Джо Байдън.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР