Защо приливите на щастие, които получаваме, когато животът ни се

...
Защо приливите на щастие, които получаваме, когато животът ни се
Коментари Харесай

Четири житейски трика, които ще ви направят по-щастливи

Защо приливите на благополучие, които получаваме, когато животът ни се усъвършенства отминават по този начин бързо - без значение дали сме почнали да се храним здравословно, получили сме покачване или сме се омъжили/оженили за любовта на живота си? Отговорът е така наречен " хедонична акомодация " - събитие, при което бързо привикваме с по-добрите условия, изясняват от изданието Psychology Today, представени от Обекти.

Последни изследвания сочат четири тактики, които могат да ни оказват помощ да не привикваме по този начин бързо с щастието. Ето какви са те:

Откажете се   от нещо, което обичате

Ако прекарате известно време без обичаната си храна или активност, това ще ви помогне да й се насладите повече, сочи проучване на психолози. " Трябва отвреме в точния момент да си възвръщаме целомъдрието, " споделя Джорди Куойдбах, един от създателите на проучването. Той предлага тактика на краткотрайно отнемане, с цел да оценим още веднъж всичко, което обичаме - от шоколада до секса.

Припомнете си живота без това, което имате през днешния ден

Понеже сме склонни да одобряваме всичко за даденост, потребно е да си представим живота без обещано усъвършенстване. В книгата си " Митовете на щастието ", Соня Любомирски поучава да създадем една крачка напред: да се опитаме да поживеем по този начин, както по времето, когато сме били гладни студенти или преди да се срещнем с обичания си човек. Ще оценим удобната си орис доста повече.

Направете си отмора

Когато прекъснете едно прелестно занятие за минута или повече това го прави още по-приятно - паузата ни изкарва от привикването с прекарването. Това важи всичко - от масажа до обичаното ни телевизионно предаване. Опитайте да извършите няколко къси екскурзии вместо една дълга, поучава Куойдбах, така че да нямате време да привикнете с ваканционния метод на живот.

Бъдете фенове

Нови проучвания демонстрират, че в случай че се смятате за специалист в нещо - от изисканите вечери до пътуванията - му се наслаждавате по-малко. Не се взимайте прекомерно насериозно, предлага Куойдбах. Претръпналото и преситено отношение към виното да вземем за пример, може да ви съсипе даже и най-фините реколти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР