Защо не трябва да проверяваме симптоми в Google1. Има твърде

...
Защо не трябва да проверяваме симптоми в Google1. Има твърде
Коментари Харесай

4 причини защо не бива да проверяваме симптомите си в интернет

Защо не би трябвало да ревизираме признаци в Гугъл

1. Има прекалено много информация онлайн

Проблемът с доктор Гугъл е, че той евентуално ще ви даде доказателства за всяка доктрина, която имате. Това води до по-голямо комплициране, вместо до действителен отговор. Докато студентите по медицина учат другите болести, постоянно усещат, че имат признаците на обещано положение. За да не станете жертва на самовнушение, добре е да консултирате признаците си с доктор.

2. Вероятно нямате здравно обучение

Не е изненада, че интернет е цялостен с дезинформация. Поради това доста медицински експерти са на мнение, че нормално това не е добър запас за самодиагностика. Това е по този начин, тъй като здравната информация е сложна за мотивиране и не е персонализирана. В допълнение, доста болести имат сходни признаци, да вземем за пример COVID-19 споделя признаци с грипа, който пък споделя признаци с елементарната простуда. За някой, който не има здравно обучение, може да бъде рисково да разчита на интернет или пък може да преживее ненужни паники, в случай че му се довери.

3. Всеки организъм е друг

Що се отнася до вашето персонално здраве, даже и информация, която е достоверна и от надеждни източници, може да не се отнася съответно до вас. Тялото на всеки е неповторимо и реагира друго на разнообразни лекарства и лекувания. Най-добре е да говорите с доктор, който познава вас и вашата здравна история, с цел да получите вярно и ефикасно лекуване.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР