Защо не изследват Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир?

...
Защо не изследват Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир?
Коментари Харесай

Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неизследвано?

Защо не изследват Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир? Тази необикновена находка е една от минимум познатите в света. В същото време, никой не я е “скрил ”, само че не я и учи. Тя лежи на рафт в музея към този момент повече от 100 години.Това каменно „ яйце “ е намерено инцидентно през 1872 година (HiddenTruth.site).Работници копали дупки за ограда на частна къща в град Мередит (Meredith), покрай езерото Уинипесоки. Един от служащите изкопал този необикновен предмет.Целта на това „ яйце “ към момента не е известна. То е завършено от кварцит, който е доста корав камък. Високо е 10 сантиметра, необятно – 6 сантиметра и тежи 510 грама.Повърхността на “яйцето ” е обработена доста отмерено. Върху него са нанесени разнообразни рисунки и знаци.

 j1 1 - Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неразучено?
Най-голямата рисунка е лице, в профил на което има “ухо ” от царевица, под което е изобразено нещо, наподобяващо крайник на елен и индиански вигвам, под който е обрисуван празен кръг. На задната страна на артефакта са издълбани знаци във формата на стрела.


 j2 - Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неразучено?
Четете още: Във варовик, датиран над 70 благ. години, са открити … медни патрони Отначало, това „ яйце ” се пазело в дома от богатия търговец Сенека Лад, а след 1892 година артефактът бил пренесен при щерка му Франсис. През 1927 година, тя го подарила на Музея на историческото общество в Ню Хемпшир (New Hampshire), където е към момента.

 j3 – Копие - Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неразучено?
Тъй като не се знае от каква дълбочина е изкопан този артефакт и в какъв археологически пласт е лежал, датирането му е било невероятно.

 j3 - Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неразучено?
По стила на обработка на камъка също било невероятно да се дефинира към коя просвета принадлежи.Факт е, че нищо сходно в никакъв случай не е откривано в Новия свят. Този жанр на обработка на камъка и рисунките, не е сходен нито на стила на олмеките, нито на инките, ацтеките или други предколумбови цивилизации. Местните индиански племена също не са правили нищо сходно в историята си.

 j4 - Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неразучено?
Друг любопитен факт е, че в горната и долната част на “яйцето ” има доста дребни дупки, които биха могли да бъдат направени софтуерно със свредла, само че не в предколумбовата епоха и не преди 19-20 век …

 j5 - Защо Яйцето от черен камък в Ню Хемпшир остава неразучено?
Поради това, някои считат „ яйцето “ за имитация или фалшификат.Но, за какво някой преднамерено би направил “древен ” артефакт и би пробил тези дупки, което би било невероятно да се направи с антични принадлежности …?
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР