Защо майките са по-добри лидери? На този въпрос може да ви

...
Защо майките са по-добри лидери?
На този въпрос може да ви
Коментари Харесай

Три за щастие и успешна кариера

Защо майките са по-добри водачи?

На този въпрос може да ви отговори Иванка Тръмп, вице президент в Trump Organization и изпълнителен шеф на лична фешън компания. Да не забравяме и майка на три деца!

Наскоро Тръмп роди третото си дете – момченце, което назова Теодор Джеймс. Това обаче не е мотив да си даде отмора, даже в противен случай. Пред изданието Business Insider Иванка разкрива, че точно майчинството се е трансформирало в нов източник на ентусиазъм за бизнеса й, а също така я е научило на някои забавни похвати, които може да приложи и в кариерата си. 

 ivanka advice 2

Учи те да бъдеш безкористна

“Промяната от “аз ” към “ние ” ме направи по-добър човек. Станах по-любезна към останалите, а това е едно от нещата, на които децата те учат. Според мен, най-ефективните водачи са тези, които построяват към себе си кадърен екип, като постоянно жертват личното си свободно време и влагат персонален опит, с цел да оказват помощ на хората към себе си, да ги учат и да създадат по този начин, че те самите да се издигат от ден на ден и повече. ”

Учи те какъв брой значим е тимбилдинга

“Трите ми деца имат доста разнообразни характери, а това ме научи по какъв начин да бъда доста по-отстъпчива и нагаждаща метода си на другарство по този начин, че да мога да извадя най-хубавото от всяко от тях. Огромна част от това да бъдеш добър водач се крие в умеенето ти да разбираш другите хора в своя екип и да можеш да се отнасяш с тях по отношение на характерите им, с цел да имаш оптимален резултат върху работата им. ”

 ivanka advice 3

Ловкостта и изобретателното мислене са от голямо значение

“Всеки млад бизнесмен, който започва компания, знае, че сръчността и творчеството са от основно значение. Трябва да можеш да мислиш доста бързо и в придвижване, да се нагодиш толкоз бързо към непредвидената обстановка, колкото бърза е и нейната поява. Родителите също го схващат. Не можеш да накараш децата си да вършат нещо срещу волята си и да очакваш, че всичко ще мине добре. Трябва да ги вдъхновиш и да ги убедиш, че всичко е в техен интерес. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР