Защо е по-добре да не се яде прясно изпечен ,

...
Защо е по-добре да не се яде прясно изпечен ,
Коментари Харесай

Диетолог: Не яжте прясно изпечен хляб

Защо е по-добре да не се яде прясно изпечен , изключително при съществуване на болести на стомашно-чревния тракт, сподели в изявление за радио " Спутник " Мария Черняева – доктор и диетолог в клиниката по естетична медицина Seline, написа БГНЕС.
„ Вкусният и благоуханен прясно изпечен самун се разграничава по конструкция и състав от престоялия артикул. На първо място, той има по-висока киселинност ”, изясни диетологът. „ В случай на нарушавания в работата на стомашно-чревния тракт, такава храна може да докара до обостряне на хронични болести като гастрит и язва ”, означи тя.
 Как да си създадем самун БЕЗ брашно Как да си създадем самун БЕЗ брашно
Хлябът несъмнено се приема като една от най-важните храни. Без самун и вода мъчно човек може да оцелее. Много постоянно обаче се улисваме в...
„ С течение на времето киселинността и другите свойства на хляба се трансформират. Достатъчно е да изчакате осем часа, или най-добре един ден , и печените произведения ще станат по-малко нездравословни за организма ”, сподели Черняева. „ Вчерашният самун или даже сухарите са по-здравословни за стомаха от пресния, мек и привлекателно миришещ самун ”, сигурна е Черняева.
Тя означи, че апетитът за прясно изпечени хлебни произведения е сходна на взаимозависимост , която ни принуждава да консумираме от време на време огромни количества от тях. " Ще ядем повече свеж мек самун, на първо място поради вкусовите и обонятелни чувства. Това е като наркотично вещество, като гладът за сладко ", сподели Черняева. „ Тази функционалност постоянно се употребява в магазините - те особено пекат самун на място, по този начин, че клиентите, привлечени от миризмата да купуват по-големи количества ”, добави диетологът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР