Защо денят започва така? Предложените по-скъпи цени на тока и парното

...
Защо денят започва така?
Предложените по-скъпи цени на тока и парното
Коментари Харесай

Одобрявате ли първите решения на коалиционното правителство?

Защо денят стартира по този начин?

Предложените по-скъпи цени на тока и парното от 1 януари ще бъдат разисквани от енергийния регулатор през днешния ден. Решение обаче ще има в края на годината.

От февруари следващата година пътешестване в Европейския съюз с Коронавирус документ, единствено в случай че имате трета доза, сложена в границите на 9 месеца след последната имунизация.

Манчестър Сити смаза със 7:0 Лийдс във Висшата лига.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: - -

А какво ще кажете за това?

След първото съвещание на новия Министерски съвет през вчерашния ден, министър председателят Кирил Петков разгласи първите решения.

" В най-спешен порядък би трябвало да обсъдим предлагането за повишаване на цените на тока, водата и газта от КЕВР ", сподели Петков, като посочи, че министрите са си дали 24 часа, които изтичат през днешния ден, с цел да създадат разбор и да предложат ясни и съответни ограничения, с цел да се избегне огромно нарастване. Според предлагането на КЕВР от Нова година токът за семействата би трябвало да нарастне приблизително с 11,5%, а парното - приблизително с 13%. За Топлофикация-София се планува нарастване от 30 на 100. По закон новите цени би трябвало да бъдат одобрени от КЕВР в последния работен ден на годината и ще влязат в действие от 1 януари.

Министерският съвет реши още да предложения през днешния ден регионалните шефове на Смолян, Благоевград и Кърджали, които да опишат за вредите от наводненията там. Според министър председателят Петков точка номер 1 е страната да се погрижи за потърпевшите хора.

Третото решение е за зеления документ. До четвъртък би трябвало да бъде направен юридически разбор по какъв начин да бъде въведена сходна мярка и първата стъпка ще бъде въведена на равнище Министерски съвет, след което ще се разиска по какъв начин може да бъде публикуван в цялата страна, написа

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР