Защитници на правата на мигрантите разкритикуваха отказа на Франция да

...
Защитници на правата на мигрантите разкритикуваха отказа на Франция да
Коментари Харесай

Правозащитници разкритикуваха отказа на Франция да допусне 73 български сезонни работници

Защитници на правата на мигрантите разкритикуваха отхвърли на Франция да допусне на своя територия 73 български сезонни служащи , съобщи Франс прес.

Групата бе върната в България с полет през днешния ден от Париж до София. Това стана в ден, когато френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер разгласи, че границите на страната ще останат затворени до 15 юни за жителите на останалите европейски страни, само че " ще станат вероятни някои спомагателни изключения ", отбелязва Франс прес.

Кастанер загатна по-конкретно хипотезата за " неотложен стопански претекст, в частност сезонните служащи в селското стопанство ".

" Това влиза в цялостно несъгласие с това, което се случи тази заран ", когато 73 българи, затова жители на Европейски Съюз, бяха " върнати в нарушаване на (правилата за) отбрана на здравето и главните права ", сподели пред Франс прес Лор Палан , която е шеф на френската Национална асоциация за оказване на помощ на границите на чужденците. Тя е посетила на място групата на летище " Шарл де Гол " в Париж.

Българите не бяха позволени на френска територия , " макар че имаха уверение за работа във Франция, доказващо, че те са били наети от компании да работят в селското стопанство или строителството " като сезонни служащи, означи Палан.

Източник от летището сподели пред Франс прес, че групата е била върната в България, защото претекстът им за влизане във Франция не е бил " стопански народен интерес " като производството на маски. Сега " сред 500 и 1000 души, измежду които французи, влизат във Франция със аероплан всеки ден ", означи въпросният източник и увери, че това е напълно малко.

" В несъгласие на това, което е обявявано от няколко седмици, границите не са затворени, връщането на хора продължава, макар рекомендациите на СЗО (Световната здравна организация) пред рисковете от изнасяне на вируса " , насочи рецензии към френските управляващи в официално съобщение обединяването на правозащитни организации Обсерватория за задържането на чужденци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР