Защитникът на ЦСКА Карол Метс е сигурно ново попълнение на

...
Защитникът на ЦСКА Карол Метс е сигурно ново попълнение на
Коментари Харесай

ЦСКА няма как да откаже офертата за Карол Метс

Защитникът на ЦСКА Карол Метс е несъмнено ново попълнение на АПОЛОН. " Червените " ще вземат трансферна сума за 28-годишния футболист. Още през вчерашния ден потегли нова вълна на неодобрение измежду почитатели в обществените мрежи и форумите. Те съжаляват, че ЦСКА се разделя с Метс.

Естествено, че прехвърлянето е верен. Първо, тъй като самият състезател не желае да бъде запаса. Трудно може да си представим, че той ще бъде титуляр за сметка на завърналия се след травма Мено Кох. Последният направи отличен тандем в центъра на защитата със сънародника си от Нидерландия и капитан на ЦСКА - Юрген Матей. Метс пък беше притеглен на пожар, за... запаса на резервата на Кох - Филип Лам. Да, направи някои положителни мачове, само че не е главен футболист на " армейците ". Сега получава доста положителни персонални финансови условия и гаранция за титулярно място в новия му тим. Как да го спреш?

Освен това, ЦСКА не може единствено да притегля играчи. Трябва и да се разделя с такива. Това са пазарните правила. Средства постоянно са нужни. След като от присъединяване в групите на Лига на конференциите бяха извоювани единствено малко над 200 000 евро от тъждество с Бодьо/Глимт, и когато пристигна добра оферта за футболист, който не е водещ в отбора, обикновено е тя да бъде призната. ЦСКА се самоиздържа на 90% в последните два сезона и това е главното. Може да се случи единствено с приходи от пробив в Европа, какъвто тимът прави две години подред, и с продажба на играчи. Това е! Няма клуб, който единствено да взима нови, да купува, да притегля. Но, като виждам настроенията измежду почитатели, очевидно ще са удовлетворени единствено, в случай че ЦСКА има уголемен състав от най-малко 50 индивида. Да има! Хубаво, но на всеки се заплаща заплата, награди... А напролет мачовете на са доста. Как да откажеш офертата и да оставиш Метс да търка пейката? След това му пада и формата, и цената, ново предложение мъчно ще пристигна.

Със сигурност обстановката е преценена добре от управлението на клуба. ЦСКА остава с извънредно качествените централни бранители Матей и Кох, още с Лам и Пламен Гълъбов. Пацо, колкото и да го подлагат на критика, беше на доста положително равнище във важи мачове. Като този в Базел, примерно. Въпреки че игра като десен бек. Това работливо момче има място в тима. Не е инцидентно, че се задържа при толкоз доста треньори. Би следвало те да схващат повече от последователи и публицисти.

Не ми се мисли какво ще е, в случай че ЦСКА се раздели с титуляр през този трансферен прозорец. Нагледахме се на сходни драми, като връх беше олелията към договорката с Ростов за Али Соу. Само че незабавно пристигна Жорди Кайседо, който не стопира да вкарва голове и сега е голмайстор на efbet Лига. Ръководството на ЦСКА потвърди, че може да намира почтени заместници на напусналите. Не един път или два пъти. Така че, почитатели на тима - имайте религия и самообладание. На " Армията " знаят какво вършат.
 Метс е доста покрай разлъка с тима на ЦСКА
Метс е доста покрай разлъка с тима на ЦСКА

Отива в АПОЕЛ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР