Защитникът на Специя и на националния отбор на България Петко

...
Защитникът на Специя и на националния отбор на България Петко
Коментари Харесай

Петко Христов: Брат ми ще се погрижи за нещата, Италия да не се притеснява

Защитникът на Специя и на националния тим на България Петко Христов няма да играе довечера против Швейцария в Люцерн поради контузия. На терена обаче се чака да бъде братът-близнак на Петков - Андреа Христов. На Ботуша стискат палци за нас, тъй като се борят с “кръстоносците” за първото място в групата. Ето какво показа Петко Христов в изявление за " Гадзета дело Спорт”, озаглавено “Скъпа Италия, не се притеснявай: брат ми ще се погрижи за нещата”.

- Петко, ясно ли ти е, че Италия е огромен почитател на България?

- Напълно ясно ми е! Затруднихме ви по пътя към Мондиала, като завършихме наедно във Флоренция, и в този момент ще се опитаме да се простим. Казах на брат ми Андреа, че би трябвало да играе за двама. Преди всеки дуел селекционерът ни споделя, че главното е да не получим гол, а нещо хубаво напред постоянно може да се случи. Швейцария би трябвало доста да се потруди, с цел да ни победи.

- В първия ви дуел против Швейцария ви вкараха три гола за 13 минути. Защо?

- Едва неотдавна работим с Ясен Петров. Този път ще бъде друго.

- Каква е мотивация на България?

- Най-важното е да защитим достойнството си. Ние сме млад състав и доста от момчетата желаят да оказват помощ и затова ще се потрудят.

- Можехте ли да постигнете освен това в групата?

- Да, всичко обаче се върти към дуела против Литва. Ако бяхме спечелили, щеше да е друго. Вместо това обаче ние пропуснахме дузпа и в последна сметка загубихме с 1:3.

- Как е с Тиаго Мота за треньор в Специя?

- Всичко е доста добре. Той беше страховит футболист и ме учи на доста неща. Смятам, че след слабия старт, дължащ се на поредност от проблеми, аз и моите съотборници израстваме. И като продължим да играем по метода, по който наставникът желае, ще се спасим от изпадане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР