Защитникът Кайл Уокър се превърна в герой за Манчестър Сити

...
Защитникът Кайл Уокър се превърна в герой за Манчестър Сити
Коментари Харесай

Героят на Ман Сити Кайл Уокър заставал на вратата и на тренировки

Защитникът Кайл Уокър се трансформира в воин за Манчестър Сити след равенството с Аталанта в Шампионската лига нощес. Сити измъкна 1:1 при гостуването си на Аталанта, само че единият им вратар Едерсон бе сменен на почивката поради травма, а резервата Клаудио Браво беше отхвърлен с червен картон 10 минути преди края.
''Дали самичък взех решение да застана на вратата или треньорът ме накара? Мисля, че и едното, и другото. На тренировките от време на време се майтапя с вратарите, че им е мъчно да ловят топката, само че в този момент разбрах, че трябват най-малко две докосвания, с цел да спасиш. Дойдохме за победа или за една точка, завършихме наедно, което си е една от задачите ни, тъй че сме удовлетворени ", споделя Кайл Уокър.

Самият той признава, че от време на време за развлечение е заставал на вратата на тренировките, само че по-често да пази дузпи. По-късно това удостовери и Пеп Гуардиола, което изяснява решението му. Журналистът Ричард Джоли от The Guardian пък се пошегува, че Кайл Уокър е първият британски вратар, който прави избавяне в игрова конюнктура в Шампионската лига от Бен Хамър през 2016 година на мача Порто - Лестър (5:0). Уокър добави, че към този момент всички от отбора се настройват за мача с Ливърпул, който обаче няма да има толкоз решаващо значение, колкото медиите насаждат с изявленията си.

''Има толкоз доста мачове пред нас, а и ние си гледаме нашата игра. Всеки ден получаваме удостоверение, че във футболът всичко е допустимо ", отсече десният защитник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР