Защитникът Джорджо Киелини слага край на забележителната си кариера в

...
Защитникът Джорджо Киелини слага край на забележителната си кариера в
Коментари Харесай

Джорджо Киелини: Искам утре да се сбогувам по най-добрия начин с още един паметен мач

Защитникът Джорджо Киелини поставя завършек на забележителната си кариера в италианския народен тим в сряда, когато европейският първенец ще се изправи против спечелилия от Копа Америка - Аржентина на " Уембли ".

Двубоят идва близо 11 месеца откакто Киелини подвигна евротрофея в Лондон на същия стадион и малко откакто завърши дългата си клубна кариера в Ювентус, траяла 17 години.

" Изпълних най-голямата си фантазия със спечелването на евротитлата. Искам на следващия ден да се сбогувам по най-хубавия метод с още един незабравим мач ", сподели 37-годишният бранител на последната си конференция за националния тим, преди да облече синята фланелка за 117-и и финален път.

" Като дете в никакъв случай не съм мислил, че ще стигна толкоз надалеч ", добави той.

Киелини съжалява, че не реализира повече триумфи на международно състезание, а името му остава в историята на международните финали с ухапването от Луис Суарес на Мондиал през 2014 година.

" Разбира се, че бих желал да пренапиша историята си със международните шампионати, само че за жалост това не се случи. Винаги съм желал да се откажа на най-високо равнище. И съумях ", сподели още Киелини.
 Новият сезон на Серия
Новият сезон на Серия " А " започва в средата на август

Предвидена е пауза поради Световното състезание в Катар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР