Защитаващият титлата си представител на домакините Карлос Алкарас се класира

...
Защитаващият титлата си представител на домакините Карлос Алкарас се класира
Коментари Харесай

Карлос Алкарас не остави никакви шансове на Зверев в Мадрид

Защитаващият купата си представител на домакините Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро.

Водачът в схемата и номер 2 в международната класация Алкарас победи изрично първенеца в конкуренцията през 2018 и 2021 година Александър Зверев (Германия) с 6:1, 6:2 за 81 минути в повтаряне на миналогодишния край.   

Испаецът, който на 5 май ще навърши 20 години, завоюва 33 от 41 разиграни точки при личен сервис и не даде нито една опция за пробив на противника си в мача. Той стартира мощно и небрежно поведе с 3:0, а в следствие осъществя още един брейк и затвори първия сет за малко повече от половин час.

След малко по-равностойно начало на втората част Алкарас проби за 3:2 и до края нямаше проблеми против Зверев, който към момента търси най-хубавата си форма след дълго възобновяване поради интервенция на глезена, който контузи в средата на предходната година на полуфиналите на " Ролан Гарос ".  

Така Алкарас чака десетия в схемата Карен Хачанов (Русия), който по-рано през днешния ден отстрани поставения под номер 5 собствен съотечественик Андрей Рубльов със 7:6(6), 6:4. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР