Защитаващият титлата си отбор на Франция и Италия започнаха със

...
Защитаващият титлата си отбор на Франция и Италия започнаха със
Коментари Харесай

Шампионът Франция и Италия тръгнаха със загуби на Евроволей 2017

Защитаващият купата си тим на Франция и Италия започнаха със загуби на европейското състезание в Полша. Шампионите изненадващо отстъпиха с 2:3 (22:25, 25:23, 21:25, 25:23, 11:15) против воденият от Витал Хейнен състав на Белгия.

Италианците се препънаха с 2:3 (22:25, 25:21, 25:19, 19:25, 8:15) против Германия, отпред на чийто тим е трикратният международен първенец със " скуадра адзура " Андреа Джани.

Белгийците изиграха доста мощен мач, като откриха метод да спрат офанзивата на французите. Ключът към това се оказаха 18-те блокади против седем за противника. " Петлите " направиха 35 неточности, до момента в който белгийците завършиха с 23.

Важен за изхода се оказа третият гейм, в който европейските първенци поведоха с 8:4, само че последователно воденият от Хейнен състав изравни и направи поврат. Французите съумяха да изравнят за 2:2, само че в тайбрека Белгия игра мощно и завоюва. Само в решителния пети гейм " петлите " позволиха шест неточности против една на противника си.

 Грозер стана най-резултатен с 28 точки
© cev.lu

Грозер стана най-резултатен с 28 точки

Мачът сред Германия и Италия беше даже по-оспорван. Бундестимът съумя да употребява опциите си и след 1:2 направи поврат, с цел да завоюва.

Тежестта предстоящо падна върху Грозер, който стана най-резултатен с 28 точки, като записа четири аса и четири блокади. За италианците Лука Ветори приключи с 18, а Филипо Ланца добави 17.

Фотогалерия: Стартът на Евроволей - шоу, връх и отчаяние за България >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР