Защитаващият титлата си Норвегия и олимпийският шампион Франция се класираха

...
Защитаващият титлата си Норвегия и олимпийският шампион Франция се класираха
Коментари Харесай

Норвегия и Франция се класираха за финала на световното първенство по хандбал за жени

Защитаващият купата си Норвегия и олимпийският първенец Франция се класираха за финала на международното състезание по хандбал за дами.

Скандинавките, които са и настоящи европейски шампионки, надвиха трагично след продължения над районния си противник Дания с 29:28 (23:23, 9:14) в повтаряне на финала на шампионата на Стария континент отпреди две години за огромно отчаяние на публиката в залата в Хернинг.

Домакините започнаха доста мощно и поведоха с 5:1, а малко преди почивката даже усилиха задатъка си до 14:8. През второто полувреме норвежките последователно редуцираха пасива си и две минути и половина преди края изравниха за 22:22, а 55 секунди преди сирената даже поведоха с 23:22 с гол на Сана Солберг-Исаксен.

В последната офанзива датчанките въпреки всичко съумяха да отбележат след 7-метров углавен удар на Кристина Йоргенсен и пратиха мача в продължения. Допълнителното време вървеше гол за гол, като норвежките на пет пъти повеждаха, само че противникът изравняваше. Така се стигна до последната офанзива, в която най-хубавата в срещата Хени Рейстад осъществя от отдалеченост в последната секунда и с 15-ия си гол в дуела донесе триумфа на отбора си.

В търсене на пета международна купа в историята си Норвегия ще се изправи против Франция в повтаряне на финала от предходния шампионат на планетата. Олимпийските шампионки нямаха особени проблеми в другия полуфинал и завоюваха против Швеция с 37:28 (19:11), откакто в 18-ата минута водеха с 13:3 и до края не позволиха да бъдат застигнати. С 9 попадения за триумфа се отличи натурализираната хърватка Тамара Хорачек.



Франция ще се опита да стигне до трета международна купа след 2003 и 2017 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР