Защитата на бизнесмена Васил Божков ще обжалва наложената му по-рано

...
Защитата на бизнесмена Васил Божков ще обжалва наложената му по-рано
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков ще обжалва мярката задържане под стража

Защитата на предприемача Васил Божков ще апелира наложената му по-рано през днешния ден от Софийски градски съд мярка " задържане под стража ". 

Прокуратурата изиска най-тежката мярка за неотклонение с претекста, че има заплаха Божков да се укрие и показа като претекст контакти с фигуриращи в санкционните описи на Европейски Съюз съветски жители, включително и Евгений Пригожин. В отговор на въпрос каква е връзката на тези данни с делото, прокурор Ангел Кънев  сподели:

" Всички условия и доказателства, които бяха коментирани в правосъдна зала, са изведени от писмените гласните доказателства по делото, в това число класифицираната информация по делото. Всички доказателства са коментирани в това произвеждане с оглед изясняване на събитието има ли обосновано съмнение, че обвиненият Божков е причастен към незаконна предприемчивост, има ли обосновано съмнение същият да се укрие или да извърши такова. Сами видяхте, че съдът възприе тезата, че има обосновано съмнение за осъществено закононарушение, по този начин също има заплаха същият да се укрие ".

Адвокатът на Васил Божков, Георги Гатев съобщи, че 90% от изложеното от прокурора няма общо с делото за хазартния бизнес на Божков:

" Това са неща, които вие самите чухте, че бяха някакси вкарани в дело не знам по какъв метод и за какво, и 90% лиши от времето да се разясняват истории за Крим, войната в Украйна, връзките му с чужденци, с руснаци, с украинци, което несъмнено е безусловно незаконосъобразно, тъй като няма нищо общо с делото ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР