Засегнатите туристи от фалита на туроператора „Томас Кук” и дъщерните

...
Засегнатите туристи от фалита на туроператора „Томас Кук” и дъщерните
Коментари Харесай

Извозват туристите на „Томас Кук” за сметка на български туроператор

Засегнатите туристи от банкрута на туроператора „ Томас Кук” и дъщерните му компании в Германия и Полша ще бъдат извозени за сметка на български туроператор, представител на компанията у нас.

Това сподели шефът на компанията Христо Гълбачев.
Министерството на туризма откри парещ телефон по отношение на банкрута на „ Томас Кук ” Туристи, които се намират в България с резерваци до 13 октомври, ще могат да се завърнат за сметка на застрахователите
Общо 3950 са туристите на „ Томас Кук” в България. Хотелите, в които сега са настанени туристи на „ Томас Кук”, са 33 в Слънчев бряг и 21 във Варна.

„ Вчера взехме решение, че ние ще извозим туристите за сметка на „ Астрал Холидейз” и ще си претендираме пред съответните инстанции. Не можем да оставим клиентите на улицата”, сподели в „ Тази сутрин” Гълбачев.

По думите му загубите, които ще претърпи българският туроператор са за милиони. Гълбачев помоли всички наранени по веригата да проявят схващане в този миг и самообладание, до момента в който дължимото не бъде изплатено.

Той отхвърли в България да са знаели авансово за гръмкия банкрут.
Проф. Димитър Иванов: Няма директна връзка сред банкрута на „ Томас Кук ” и брекзит Финансовите неясноти са проблем на един неприятен финансов мениджмънт на самата „ Томас Кук ”
„ Нямахме по-рано предварителна информация и преди тъкмо по-малко от един месец имаше публично известие от Питър Фанкхаузер, че сега договарянията с китайския им вложител и с някои други са извънредно положителни и че „ Томас Кук” продължава”, разяснява Гълбачев.

„ Най-важното е клиентите да продължат да има вяра в нашата комерсиална марка. Ние сме един от най-старите туроператори в България. И най-важното е нашите сътрудници да проявят разбиране”, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР