Засегнатата от суша Испания съобщи, че миналия месец е бил

...
Засегнатата от суша Испания съобщи, че миналия месец е бил
Коментари Харесай

Испания регистрира най-горещия и най-сух април в историята си

Засегнатата от суша Испания заяви, че предишния месец е бил най-горещият и най-сухият април от 1961 година насам, оповестява Българска телеграфна агенция.

Държавната метеорологична организация (AEMET) заяви през днешния ден, че междинната дневна температура през април е била 14,9 градуса по Целзий, което е с 3 градуса над междинната стойност.

AEMET заяви, че междинните оптимални температури през месеца са се повишили с 4,7 градуса по Целзий.

Валежите са били една пета от обикновено предстоящите през месеца, което го прави най-сухият април в страната. 

Миналата година е била най-горещата в Испания от началото на отчитането на такива данни през 1961 година, а също по този начин и шестата най-суха в страната. 

Три години на нищожни превалявания и високи температури доведоха до това, че страната публично изпадна в дълготрайна суша.

Миналата седмица в блиц изследване на група интернационалните учени бе открито, че рекордните температури през април в Испания, Португалия и Северна Африка са станали 100 пъти по-вероятни заради породените от индивида климатични промени и в предишното биха били съвсем невъзможни.

Испанското държавно управление изиска по неотложност средства от Европейския съюз за подкрепяне на фермерите и животновъдите заради това, че посевите са наранени от сушата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР