Засега няма основания да бъдат затваряни училища в област Разград,

...
Засега няма основания да бъдат затваряни училища в област Разград,
Коментари Харесай

Засега няма да затварят училища в област Разград заради COVID-19

Засега няма учредения да бъдат затваряни учебни заведения в област Разград, макар че заболеваемостта от COVID-19 нараства. Това реши през днешния ден Областният спешен щаб за битка с ковид на свое онлайн съвещание. Заседанието бе водено от новия регионален шеф Деян Димитров, който е ръководител на щаба, осведомят от пресслужбата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29956
" Държа да има съгласуваност сред институциите, да се подхожда с схващане на позициите, да намираме гъвкави и съответни решения. За да се развива едно общество, би трябвало да има тествания, а в тази ситуация минаваме през такива. Нека бъдем единни, дано да формулираме новаторски решения, да залагаме на нововъведения и положителни практики, с цел да можем да изпълним еволюцията, от която всички имаме потребност ", е декларирал Димитров.

Щабът се е обединил към позицията, че учениците в региона би трябвало да завършат първия период присъствено. А в случай че се наложи, ще бъдат затваряни единствено учебни заведения, в които обстановката е тежка и има доста случаи на болни.

" Към момента са карантинирани 384 деца на възраст до 18 години, като от тях 50 са заболели от COVID-19, а 4 от тези 50 са настанени в болница ", е съобщил шефът на РЗИ-Разград доктор Ася Генева. Тя е изразила паниката си от обстоятелството, че за първи път от началото на пандемията боледуват толкоз доста деца.

Началникът на РУО-Разград Ангел Петков е сподели, че все още най-сериозна е обстановката в община Разград, където под карантина са сложени 25 учители, а други 7 са заболели. " Няма дефицит на преподаватели, тъй като имаме банка фрагменти с пенсионирани такива и ги ангажираме при нужда ", е пояснил той. Петков е подчертал, че във всички образователни заведения в района се води естествен образователен развой.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29956  Жертвите на COVID-19 в света са над 5 милиона Жертвите на COVID-19 в света са над 5 милиона  Англия отстранява ограниченията, стартира да третира COVID-19 като елементарен грип? Англия отстранява ограниченията, стартира да третира COVID-19 като елементарен грип?  Нов връх на инфектирани с COVID-19 за денонощие в Словения Нов връх на инфектирани с COVID-19 за денонощие в Словения
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР