Засега няма доказателства кибератака да е причинила системния срив, който

...
Засега няма доказателства кибератака да е причинила системния срив, който
Коментари Харесай

Белият дом: Няма доказателства кибератака да е спряла полетите в САЩ

Засега няма доказателства хакерска атака да е предизвикала систематичния срив, който докара до прекъсване на всички вътрешни полети в Съединени американски щати през днешния ден, съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, съобщи Ройтерс. Тя сподели, че президентът Джо Байдън е държан в течение за случая.

" В този миг няма доказателства за хакерска атака, само че президентът подреди на Министерството на превоза да организира цялостно следствие на аргументите. FAA ще дава постоянни актуализации “, уточни Жан-Пиер в обява в туитър.

Байдън сподели пред кореспонденти в Белия дом, че е разговарял с министъра на превоза и след няколко часа би трябвало да схванат какво е провокирало спирането.



" Ще отговорим тогава ", сподели Байдън. Попитан дали спирането на NOTAM е породено от хакерска атака, той отговори: " Не знаем ".

" Не се знае каква е повода. Самолетите към момента могат да кацат безвредно, само че не изхвърчат сега. Не знаем каква е повода за това ", уточни президентът на Съединени американски щати.

Полетите в Съединени американски щати бяха спрени или отсрочени в сряда, защото FAA се бори да поправя спиране на системата NOTAM, като на пасажерите беше казано да се съветват с самолетните компании за актуализации на полетите.

Федералната авиационна администрация забави всички излитания на вътрешни самолетни компании до най-малко 09.30 часа локално време (16.30 часа българско време) в отговор на националната техническа щета, която засегна стотици полети в Съединените щати.

" FAA към момента работи за цялостното възобновяване на системата NOTAM след нейния срив. FAA подреди на самолетните компании да спрат на пауза всички вътрешни полети до 09.30 часа, с цел да разрешат на организацията да удостовери целостта на информациите за полетите и сигурността ", уточни организацията в Twitter.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР