Засега летният туристически сезон е успешен и хотелите във Варна

...
Засега летният туристически сезон е успешен и хотелите във Варна
Коментари Харесай

Хотелите във Варна са препълнени и сезонът е успешен, твърдят от бранша

Засега летният туристически сезон е сполучлив и хотелите във Варна са претъпкани. Това съобщи в изявление за Дарик ръководителят на локалната асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев, съгласно който не трябва да се вършат генерални изводи от една фотография с празни шезлонги на плажа.

„ Малко на плюс, малко на минус, само че почти държим равнищата от предходната година, която беше извънредно сполучлива. Да не се лъжем, тази свръхуспешна година се дължеше на геополитическата обстановка в прилежащите страни ”, разяснява Косев. Той добави, че задачата пред сектора е да не допусне забележителен спад.

„ Опитваме се да задържим равнищата от предходната година. За растежи мъчно може да се приказва. Ако има спад, надяваме се той да е в рамките от 3 до 5 % ”.

По думите на Косев на някои пазари като румънския има забележителен растеж за месеците май и юни.

„ Всичко зависи от мениджмънта на обособените хотели и на кои пазари работят. Ако един хотел работи единствено на немския пазар, на който има отлив, това би било проблем за него и би трябвало да се преориентира ”.

Освен повишение на заплатите доста от хотелиерите „ ухажват ” чиновниците си посредством обществени пакети и тиймбилдиги.

„ Отношението на работодателя към личния състав към този момент е доста друго спрямо предходни години ”.

Собствениците на жилища за нощувки вършат огромен дъмпинг на цените и множеството от тях са в сивата стопанска система, сподели още Павлин Косев. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР