Засега изглежда доста странна ситуацията, защото това е 4-ти полет

...
Засега изглежда доста странна ситуацията, защото това е 4-ти полет
Коментари Харесай

Генерал Константин Попов определи като "доста странна" ситуацията при третия заход с разбилия се хеликоптер

" Засега наподобява много странна обстановката, тъй като това е 4-ти полет на машината, първи полет на този екипаж за извършване на задачи за спешно търсене и избавяне. Забележете, починали са хора, които се готвят да избавят хора ", разяснява във Велико Търново ръководителят на парламентарната комисия по защита ген.о.з. Константин Попов. Той изрече съболезнования на околните на починалите двама водачи и сподели, че е доста рано да се вършат изводи, че неприятното положение на бойната техника е повода за случая.

" Има комисия, случаят се проверява ", сподели Попов преди изнесено съвещание на комисията в Националния боен университет. " Странното е, че при третия заход, до тогава вертолетът е летял добре, вършат три захода по това упражнение за търсене и избавяне и съвсем пред края на задачата се случва този случай, само че не може за такова малко време да се оцени обстановката и да се каже каква е повода. Нека да дадем време и успокоение на специалистите да си свършат работата и да видят какви са аргументите ", добави ръководителят на комисията по защита. Двама водачи са починали, дано да бъдем деликатни в оценките си и изрече си и в действителност да отдадем заслуженото на летците и изобщо на българските военнослужещи, които в действителност имат значима задача в живота си - да избавят хора, да пазят страната си, добави Попов.

" Очевидно 20 години стаж и 500 часа нальот не са задоволителни, разяснява той. " Точно по тази причина в комисията по защита и държавното управление, се търсят решения и се усилва бюджет, с цел да има повече нальот, повече изправна техника и с цел да се модернизира българската войска. Затова и държавното управление одобри този проект за увеличение на бюджета за защита до 2% до 2024 година Да, пари за армията трябват и би трябвало да се гледа национално отговорно, тъй като това не са просто пари, това е сигурност за всички нас ", приключи генералът от запаса.

Заседанието на комисията стартира с едноминутно безмълвие в памет на починалите летци. Депутатите разискаха настоящи въпроси за положението и вероятности за развиване на Националния боен университет в системата на военното обучение и образование и дискутираха с специалисти, изявени общественици и анализатори ролята на армията като дирек на държавността.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР