Заседналият начин на живот и работа не се компенсира с

...
Заседналият начин на живот и работа не се компенсира с
Коментари Харесай

Всички правим това ежедневно, а то ни убива бавно, но сигурно!

Заседналият метод на живот и работа не се компенсира с извършения, откриха учени в Съединени американски щати. Креслата и столовете обричат упоритите си ездачи на затлъстяване, диабет, сърдечни болести, рак и преждевременна гибел - без значение дали през останалото време същите хора добросъвестно се натоварват физически, написа obekti.bg.
Причините са разнообразни. Седенето е измежду най-пасивните „ дейности”, даже дъвченето на дъвка лишава повече сила, а да се стои прав на място е напряко тежък труд - ходенето е по-леко.

И това е забавно: Не ги подценявайте! 13 признаци за ранно предизвестие, че имате камъни в бъбреците - четете тази и още забавни вести на zdrave.to

Естествено, хронично седящите служители и водачи наддават по-бързо от железничари и пощальони.

При седенето освен не се горят задоволително калории - избрани ензими, разграждащи мазнините, се създават от мускулите единствено при напрягането им. Съответно дългите интервали на стола или на дивана забавят метаболизма по един доста недоброкачествен метод.

Решението е да се движите, на инат на всички ограничавания, когато сте на работа - даже по-чести разходки по коридора могат доста да укрепят здравето ви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР