Заседанието на техническия комитет на ОПЕК+, което беше планирано за

...
Заседанието на техническия комитет на ОПЕК+, което беше планирано за
Коментари Харесай

Заседанието на Техническия комитет на ОПЕК+ се отменя, срещата на министрите остава, засега

Заседанието на техническия комитет на ОПЕК+, което беше планувано за 2 декември, беше анулирано. Това оповестиха за Интерфакс няколко източника, осведомени със обстановката.

Техническият комитет на ОПЕК+ (JTC) нормално преглежда пазарната обстановка и показва резултатите на Министерския комитет за наблюдаване (JMMC), съпредседателстван от Русия и Саудитска Арабия. И JMMC към този момент може да издаде рекомендация по отношение на квотите за рандеман на нефт, според от пазарната обстановка. Въз основа на тази рекомендация, нормално се взема решение от министрите на всички страни от ОПЕК+.

Вчера пък беше решено срещата на ОПЕК+ да се организира не персонално, както беше планувано, а онлайн. Според информация на Интерфакс, решението е взето от " няколко министри ", а не от секретариата. Заседанието на JMMC ще се организира на 4 декември (ден преди влизането в действие на ембаргото за импорт от Европейски Съюз на съветски петрол), а преди този момент, на 3 декември ще се организира полугодишна конференция на министрите на ОПЕК, също онлайн.

В края на септември министрите от ОПЕК+ взеха решение да се срещнат персонално за първи път след близо две години онлайн срещи. Преговорите се организираха на 5 октомври във Виена, където беше решено квотите за рандеман на нефт да бъдат понижени с 2 милиона барела на денонощие от ноември, което е годно до вземането на решения за смяната им.
 ОПЕК+ още веднъж няма да усили добива на нефт на срещата си през декември?
ОПЕК+ още веднъж няма да усили добива на нефт на срещата си през декември?

Какво е мнението на министрите на Саудитска Арабия и на ОАЕ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР