Заседанието на мониторинговата комисия към ОПЕК+ ще се състои на

...
Заседанието на мониторинговата комисия към ОПЕК+ ще се състои на
Коментари Харесай

Комисията по мониторинг към ОПЕК+ ще заседава на 19 май в Джеда


Заседанието на мониторинговата комисия към ОПЕК+ ще се състои на 19 май в град Джеда, Саудитска Арабия. Това се споделя в известие на министерство на енергетиката на Саудитска Арабия, представено от ТАСС. Агенцията напомня, че тази дата е била обявена и по-рано, както и, че съвещанието ще е под председателството на министъра на енергетика на кралството Халид ал-Фалих и министъра на енергетиката на Русия Александър Новак.

Експертите ще прегледат три сюжета за развиването на пазара на нефт и показват отчет на министрите, които след това може да бъдат импортирани за рекомендации в обединяването ОПЕК+ за по-нататъшни дейности на пазара на нефт.

Последното съвещание на комисията по мониторинг на ОПЕК+ се организира на 18 март в Баку. На нея министрите разискаха въпросът за продължение на съглашението за ограничение на добива на нефт през второто полугодие на 2019 година и взеха решение да отсрочат вземането на решение до юни на министерската среща във Виена. Тогава бе решено и да се проведат съвещания по мониторинга през месец май, когато ще бъде ясна политиката на Съединени американски щати във връзка с глобите против Иран.

В началото в състава на комисията по мониторинг влизаха 6 страни от 24-те участващи в съглашението. В Баку бе решено участието в комисията да бъде увеличено до 8. Сега в него, с изключение на основните участници – Русия и Саудитска Арабия влизат Кувейт, Венецуела, Ирак, ОАЕ, Алжир и Казахстан.
ОПЕК и другите страни производителки нефт, които не влизат в състава на картела, през декември 2018 година се договориха за ограничение на добива с 1,2 млн. барела дневно от равнището от октомври 2018 година Според това решение, 11 страни от ОПЕК, участващи в съглашението би трябвало да понижат добива с 812 хиляди барела дневно – до 25,94 млн. барела, 10-те страни отвън картела в границите на това съглашение би трябвало да лимитират добива до 383 хиляди барела дневно – до 17,937 млн. барела дневно. Русия, в частност би трябвало да понижи дневния рандеман с 228 хиляди барела дневно, напомня организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР